Boudier Bourgogne Pinot Noir “Les Barrigards” 2020

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

14%

Luonnehdinta

Tuoksu on parfyyminen, punamarjainen ja hennon mausteinen. Maku on hyvin puhdas, kypsän karpaloinen, tasapainoisen hapokas, mausteinen ja hieman savuinen.

Ruokasuositus

Hienostunut ja kepeä Pinot Noir on herkullinen pari vaikkapa riimiporolle tai savustetulle ankanrinnalle. Sopii myös tuhtien kalaruokien pariksi.

Viinialue

Ladoixin kylän alueella oleva 0,24ha tarha, jossa on syvä savimaaperä

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Pinot Noir les Barrigards tulee noin 0,24ha palstalta Ladoixin kylän alueelta. Köynnökset ovat istutettu vuosina 1979 sekä 1980. Rypäleistä poistetaan rangat, ja alkoholikäyminen tapahtuu villihiivoilla terästankeissa. Viini kypsyy noin 10kk tammitynnyreissä. Sulfiittien käyttö on hyvin vähäistä.

Hinta

28,50  ALV. 24%

Ranska

Jean-Baptiste Boudier viljelee noin 4ha tarhoja Pernard Vereglessen ja Aloxe-Cortonin kylissä. Jean-Baptisten ensimmäinen vuosikertansa oli 2015. Nuoresta iästään huolimatta Jean-Baptiste on kartuttanut kokemusta työskentelemällä mm. Nicolas Rossignoilin kanssa, sekä Domaine Gauby ja Vieux Télégraphe tiloilla ja Château Haut-Brionissa. Tarhatyöskentely on pitkälti käsityötä ja seuraa luonnonmukaisia periaatteita, tila ei kuitenkaan ole luomu sertifioitu. Boudierin pyrkii valmistamaan herkkiä viinejä, joissa alueen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Punaviinien valmistuksessa Pinot Noir rypäleistä poistetaan rangat, jonka jälkeen viini saa käydä terästankeissa villihiivoilla. Käymisen jälkeen viinit saavat maseroitua 4-5 päivää, Boudier pyrkii välttämään liiallista ekstraktiota. Valkoviinit puristetaan hyvin varovaisesti ja kevyesti, jonka jälkeen alkoholikäyminen käynnistyy terätankeissa villihiivoilla. Viinit siirretään kesken käymisen tammeen tynnyreihin. Viinien valmistuksessa käytettään hyvin vähän rikkiä