Boudier Pernard-Vergelesses 1er Cru Fichots 2018

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13%

Luonnehdinta

Herkullinen ja monivivahteinen tuoksu, jossa kirsikkaa, karpaloa, aavistus mansikkaa sekä häivähdys savuisuutta. Maku on syvä ja moniulotteinen, keskitäyteläinen, kypsän tanniininen ja tasapainoisen hapokas. Kirsikkaa, karpaloa, mansikkaa, sekä häivähdys savua ja syksyistä metsää. Jälkimaku on viipyilevä.

Ruokasuositus

Mainio viini keveille ja keskitäyteläisille liharuuille kuten: ankalle, karitsalle tai kaurillee. Mainio viini myös sieniruokien kanssa.

Viinialue

Les Fichots 1er Cru tarha Pernard-Vergelessesin kylässä.

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Les Fichots 1er Cru tarhan määperässä on runsaasti rautaa joka tuottaa tavallista ryhdikkäämpää ja tanniinisempaa Pinot Noiria. Viini käy terästankeissa, villihiivoilla ja ilmän rankoja. Käymisen jälkeen Les Fichtos kypsyy 12-13kk tammitynnyreissä, joista noin 20% on uusia.

Hinta

39,90  ALV. 24%

Ranska

Jean-Baptiste Boudier viljelee noin 4ha tarhoja Pernard Vereglessen ja Aloxe-Cortonin kylissä. Jean-Baptisten ensimmäinen vuosikertansa oli 2015. Nuoresta iästään huolimatta Jean-Baptiste on kartuttanut kokemusta työskentelemällä mm. Nicolas Rossignoilin kanssa, sekä Domaine Gauby ja Vieux Télégraphe tiloilla ja Château Haut-Brionissa. Tarhatyöskentely on pitkälti käsityötä ja seuraa luonnonmukaisia periaatteita, tila ei kuitenkaan ole luomu sertifioitu. Boudierin pyrkii valmistamaan herkkiä viinejä, joissa alueen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Punaviinien valmistuksessa Pinot Noir rypäleistä poistetaan rangat, jonka jälkeen viini saa käydä terästankeissa villihiivoilla. Käymisen jälkeen viinit saavat maseroitua 4-5 päivää, Boudier pyrkii välttämään liiallista ekstraktiota. Valkoviinit puristetaan hyvin varovaisesti ja kevyesti, jonka jälkeen alkoholikäyminen käynnistyy terätankeissa villihiivoilla. Viinit siirretään kesken käymisen tammeen tynnyreihin. Viinien valmistuksessa käytettään hyvin vähän rikkiä