Boudier Pernand-Vergelesses Blanc 2020

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Tyylikkäässä ja klassisessa tuoksussa on aavistu tammea, hieman keramisuuttaa sekä persikkaista hedelmää. Maku on ryhdikäs ja hyvä happoinen, aavistus savuista tammea ja kermaisuuttaa, sekä kyspää omenaa ja persikkaa. Hienostunut ja pitkä jälkimaku. Erittäin tasapainoinen ja hieno kokonaisuus.

Ruokasuositus

Klassinen Burgundi sopii erinomaisesti paistetuille tai uunissa valmistetuille kalaruuille.

Viinialue

Viini tulee kolmelta palstalta. Les Pins, jonka maaperä on hyvin köyhää, se sijaitsee noin 400m korkeudessa ja viettää länteen. le Devant des Cloux ja Derrière Frétille palstat ovat vielä aavistuksen korkeammalla ja joiden maaperä on savea ja kalkkikiveä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

2/3 köynnöksistä on istutettu 50-luvulla tai sitä ennen, 1/3 isutettu 90-luvulla. Viini saa käydä villihiivoilla, rikin käyttö on hyvin maltillista. Viini saa kypsyä noin 10kk tammessa josta 40% on uutta.

Hinta

43,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Jean-Baptiste Boudier viljelee noin 4ha tarhoja Pernand-Vergless'n ja Aloxe-Cortonin kylissä. Jean-Baptisten ensimmäinen vuosikerta oli 2015. Nuoresta iästään huolimatta Jean-Baptiste on kartuttanut kokemusta työskentelemällä mm. Nicolas Rossignolin kanssa, sekä Domaine Gauby ja Vieux Télégraphe tiloilla ja Château Haut-Brionissa. Tarhatyöskentely on pitkälti käsityötä ja seuraa luonnonmukaisia periaatteita, tila ei kuitenkaan ole luomu sertifioitu. Boudierin pyrkii valmistamaan herkkiä viinejä, joissa alueen ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Punaviinien valmistuksessa Pinot Noir rypäleistä poistetaan rangat, jonka jälkeen viini saa käydä terästankeissa villihiivoilla. Käymisen jälkeen viinit saavat maseroitua 4-5 päivää, Boudier pyrkii välttämään liiallista ekstraktiota. Valkoviinit puristetaan hyvin varovaisesti ja kevyesti, jonka jälkeen alkoholikäyminen käynnistyy terätankeissa villihiivoilla. Viinit siirretään kesken käymisen tammeen tynnyreihin. Viinien valmistuksessa käytettään hyvin vähän sulfiitteja.