Vindirekt Logo

18,30  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 14953b8777fe Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Mas de Libian Bout d’Zan Côtes du Rhône Rouge 2022

Mas de Libian, Rhône, Ranska

Luomu Au naturel Biodynaaminen

Rypälelajikkeet

20% Syrah, 80% Grenache

Alkoholi

14,00 %

Kuvaus

Bout d'Zan=After Zan. 'Zan' on perinteinen ranskalainen lakritsin makuinen makeinen, mutta Zan on myös Helenen isän, Jean-Pierre Thibonin, nuoruuden kutsumanimi, jonka kunniaksi viini on nimetty.

Luonnehdinta

Kirkas tummanpunainen väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen ja mausteinen; kirsikkaa, tuoretta luumua, pippuria ja orvokkia. Maku on melko täyteläinen, runsaan mehukas ja mausteisen voimakas.

Ruokasuositus

Medium-liha, riista, runsaat pitkään haudutetut pataruoat ja kovat juustot. Viini sopii loistavasti myös hieman mausteisemman ruoan kanssa.

Viinialue

AOC Côtes du Rhône. Rypäleet tulevat Ardechen kukkuloilta joen läntisellä puolella Etelä-Rhônea.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

1/3 viinistä on kypsynyt noin 10 kuukauden ajan vanhoissa tammiastioissa ja loput sementtitankeissa.

Hinta

18,30  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Mas de Libian on tällä hetkellä ehdottomasti yksi eteläisen Rhônen laakson mielenkiintoisimpia tuottajia. Mas de Libian on Thibonin perheen omistava viinitalo ja maatila, joka on ollut toimiva maatila jo 1600-luvulta asti. Tilalla on alusta asti pääasiassa viljelty erilaisia viljoja, hedelmiä sekä viiniköynnöksiä. Koko talon tuotanto viininviljelystä hedelmäpuiden kasvattamiseen on tapahtunut biodynaamisin menetelmin jo 60-luvulta saakka. Tällä hetkellä talon tuotannosta ja viljelystä vastaa Helene Thibon, jonka työskentely tarhoilla ja kellarissa kunnioittaa edelleen perheensä satoja vuosia vanhoja viininviljely ja -valmistusperinteitä. Helenen tavoitteena on luoda mahdollisimman paljon itseään ylläpitävä ekosysteemi viinitarhoille. Kaikki työ tarhoilla ja kellarissa tehdään edelleen manuaalisesti, satoisuus on erittäin pientä, kemikaaleja ei käytetä ja sulfiitin lisäys on todella vähäistä ja usein sulfiittia ei lisätä ollenkaan.

Mas de Libianin tila sijaitsee kivisellä Ardèchen alueella Etelä-Rhônessa ja yhteensä tilalla on 17 hehtaaria viinitarhoja Mont Ventoux ja Dentelles de Montmirallin kukkuloilla. Köynnökset kasvavat pääosin köyhällä ja kivisellä maaperällä, muistuttaen Chateauneuf-du-Papen kasvuympäristöä, mutta tarhat ovat korkeammalla merenpinnasta. Tyyliltään Mas de Libianin viinit ovat puhtaan hedelmäisiä ja mehukkaita. Talon viinit ovat alueen tyyppilliseen tyyliin verrattuna todella kepeitä ja juotavia jo varsin nuorina. 

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Mas de Libian Bout d’Zan Côtes du Rhône Rouge 2022

Mas de Libian, Rhône, Ranska

Luomu Au naturel Biodynaaminen

Rypälelajikkeet

20% Syrah, 80% Grenache

Alkoholi

14,00 %

Kuvaus

Bout d'Zan=After Zan. 'Zan' on perinteinen ranskalainen lakritsin makuinen makeinen, mutta Zan on myös Helenen isän, Jean-Pierre Thibonin, nuoruuden kutsumanimi, jonka kunniaksi viini on nimetty.

Luonnehdinta

Kirkas tummanpunainen väri. Tuoksu on runsaan hedelmäinen ja mausteinen; kirsikkaa, tuoretta luumua, pippuria ja orvokkia. Maku on melko täyteläinen, runsaan mehukas ja mausteisen voimakas.

Ruokasuositus

Medium-liha, riista, runsaat pitkään haudutetut pataruoat ja kovat juustot. Viini sopii loistavasti myös hieman mausteisemman ruoan kanssa.

Viinialue

AOC Côtes du Rhône. Rypäleet tulevat Ardechen kukkuloilta joen läntisellä puolella Etelä-Rhônea.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

1/3 viinistä on kypsynyt noin 10 kuukauden ajan vanhoissa tammiastioissa ja loput sementtitankeissa.

Hinta

18,30  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Mas de Libian on tällä hetkellä ehdottomasti yksi eteläisen Rhônen laakson mielenkiintoisimpia tuottajia. Mas de Libian on Thibonin perheen omistava viinitalo ja maatila, joka on ollut toimiva maatila jo 1600-luvulta asti. Tilalla on alusta asti pääasiassa viljelty erilaisia viljoja, hedelmiä sekä viiniköynnöksiä. Koko talon tuotanto viininviljelystä hedelmäpuiden kasvattamiseen on tapahtunut biodynaamisin menetelmin jo 60-luvulta saakka. Tällä hetkellä talon tuotannosta ja viljelystä vastaa Helene Thibon, jonka työskentely tarhoilla ja kellarissa kunnioittaa edelleen perheensä satoja vuosia vanhoja viininviljely ja -valmistusperinteitä. Helenen tavoitteena on luoda mahdollisimman paljon itseään ylläpitävä ekosysteemi viinitarhoille. Kaikki työ tarhoilla ja kellarissa tehdään edelleen manuaalisesti, satoisuus on erittäin pientä, kemikaaleja ei käytetä ja sulfiitin lisäys on todella vähäistä ja usein sulfiittia ei lisätä ollenkaan.

Mas de Libianin tila sijaitsee kivisellä Ardèchen alueella Etelä-Rhônessa ja yhteensä tilalla on 17 hehtaaria viinitarhoja Mont Ventoux ja Dentelles de Montmirallin kukkuloilla. Köynnökset kasvavat pääosin köyhällä ja kivisellä maaperällä, muistuttaen Chateauneuf-du-Papen kasvuympäristöä, mutta tarhat ovat korkeammalla merenpinnasta. Tyyliltään Mas de Libianin viinit ovat puhtaan hedelmäisiä ja mehukkaita. Talon viinit ovat alueen tyyppilliseen tyyliin verrattuna todella kepeitä ja juotavia jo varsin nuorina.