Richter Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Auslese 2021

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

7,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean kullankeltainen väri. Tuoksu on aromikas, hedelmäinen, hunajaa, sitrusta, greippia, ananasta. Maku on raikas, maken, kevyehkö, ilmava, pitkä, hunajainen.

Ruokasuositus

Hedelmäiset jälkiruuat, omenapiirakka, mansikat etc.

Viinialue

Brauneberger Juffer-Sonnenuhr sijaitsee keskellä Brauneberger-Juffer-tarhaa. Tämä huipputarha on erittäin jyrkkä ja maaperä on rusehtavaa ja sinertävää liuskekiveä. Nimi Brauneberg viittaa juuri tarhan rusehtavaan väriin. Richterin suvulla on ollut palsta kyseisellä tarhalla vuodesta 1643 lähtien.

Pullokoko

37,5 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Jäännössokeria 90 g/l.

Hinta

20,30  ALV. 24%

Mosel, Saksa

Max Ferdinand Richter on vuonna 1680 perustettu perheyhtiö, joka on edelleen perheomistuksessa johtajanaan Dr. Dirk Max Ferdinand Richter (9. sukupolvi). Talolla on noin 20 hehtaaria tarhoja Keski-Moselin jyrkillä tarhoilla, kuten Erdener Treppchen, Wehlener Sonnenuhr ja Braunenberger Juffer. Talo panostaa kestävän kehityksen viljelyyn ja satoisuutta rajoitetaan laadun takaamiseksi. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen tehdään isoissa, vanhoissa tammitynnyreissä. 95% talon viljelmistä on Rieslingiä ja loput 5% Pinot Blancia. Nuorten viinien ohella talon kellareissa on myös kypsiä vuosikertoja, joita on säännöllisesti myynnissä. Talo edustaa perinteitä ja klassista Mosel-tyyliä.