Breuer Terra Montosa “Patientia” 2018

Rypälelajikkeet

Riesling

Alkoholi

12,00 %

Luonnehdinta

Keskisyvä kullankeltainen väri. Tuoksu on melko avoin ja monipuolinen, aprikoosia, kamomillaa, sitrushedelmiä ja pähkinäisyyttä. Maultaan viini on kuiva, keskitäyteläinen, raikkaan hapokas ja jälkimaku on eloisa.

Ruokasuositus

Maistuu hyvältä monenlaisten ruokien kanssa. Täsmäsuositus: savulohta, varhaisperunoita ja hollandaisea.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Terra Montosaan valitaan kevyimmät viinit Breuerin neljän "Grand Cru"-palstan tynnyreistä. Terra Montosa on latinaa ja tarkoittaa "jyrkkää maata". Termi on peräisin vuonna 1074 kirjoitetusta tekstistä, jossa kuvataan Rüdesheimin kylän viininviljelyä. Patientia-versio on valmistettu kärsivällisesti. Viini on kypsynyt kahden vuoden ajan hiivasakan päällä isoissa tammisammioissa.

Hinta

48,00  ALV. 24%

Rheingau, Saksa

Weingut Georg Breuerin perheomisteinen viinitila sijaitsee Rüdesheimin kylässä Rheingaun viinialueella. Tämän perinteikkään viinitalon historia ulottuu aina 1900-luvun alkupuolelle, josta saakka se on ollut Breuerin perheen omistuksessa. Georg Breuerin jo edesmennyt poika Bernhard Breuer nosti viinitalon maailman eliittiin jo 80-luvulla ja tällä hetkellä viinitaloa johtavat Bernhardin tytär Theresa ja veli Heinrich Breuer. Viinitalolla on yhteensä 34 hehtaaria viinitarhoja Rüdesheimin ja Rauenthalin viinialueilla. Georg Breuerin lippulaivaviinit tulevat pieniltä jyrkillä rinteillä sijaitsevilta noin 2 hehtaarin Grand Cru palstoilta Roseneck, Rottland ja Schlossberg sekä talo omistaa myös 5,5 hehtaarin monopolitarhan, Nonnenberg, Rauenthalin viinialueelta. 85% Breuerin viinitarhoista on omistettu Riesling-köynnöksille, mutta talo viljelee myös hieman muitakin lajikkeita kuten Pinot Grista ja Pinot Noiria.

Breuerin viinitalon toiminta tarhoilla ja kellarissa on mahdollisimman luonnonmukaista ja talon toiminnassa on paljon biodynaamisen viljelyn vaikutteita. Viinitalo luottaa traditionaaliseen viininvalmistukseen ja vannoo perinteisen artisaani-tyylisen toiminnan sekä matalien satomäärien perään. Taide on myös vahvasti mukana Breurin viinitalon toiminnassa ja esimerkiksi joka vuosi yksi tunnettu taiteilija saa suunnitella Grand Cru Berg Schlossbergille uuden näyttävän etiketin. Vuonna 2000 Breuerin perhe lähti mukaan mielenkiintoiseen viiniprojektiin Portugalissa yhdessä kahden muun saksalaisen viinintekijän kanssa ja he ostivat yhdessä 8 hehtaarin kokoisen Quinta da Carvalhosa viinitalon Douron laaksosta, joka on noussut muutamassa vuodessa yhdeksi Douron alueen helmistä.

Theresa Breuer on saksalaisen kestävän kehityksen sinetin nimeltä Fair n'Green varapuheenjohtaja.