Brezza Barolo 2018

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,50

Luonnehdinta

Aromaattinen, kepeän silkkinen ja jo nuorena varsin juotavissa oleva Barolo.

Viinialue

DOCG Barolo. Brezzan 'perus blend' Barolon on tarkoitus kuvastaa Barolon lounaisosien eleganttia tyyliä yhdistettynä kyseisen vuosikerran ominaispiirteisiin. Rypäleet tähän viiniin tulevat Barolon, Monforten sekä Novellon communeista.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy perinteiseen piemontelaiseen tapaan isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammiastioissa (1500l & 3000l). Kypsytys kestää kaksi vuotta, jonka jälkeen viini kypsyy vielä pullossa vuoden verran.

Hinta

38,90  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Brezzan perhe on viljellyt köynnöksiä jo vuodesta 1885 saakka ja viinitila on edelleen saman perheen omistuksessa. Tällä hetkellä tilasta vastaa neljännessä sukupolvessa Enzo Brezza, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1989. Enzo Brezzan setä sekä kummisetä on yksi legendaarisimmista viinintekijöistä Piemontessa, Bartolo Mascarello. Brezza viljelee yhteensä 20 ha viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Barolon communessa. Brezzalla on myös tarhoja Monforte d'Alban puolella sekä Novellossa. Noin 3 kolme hehtaaria tarhoista sijaitsee Nebbiolo d'Alban sisällä. Vuosituotanto on noin 100 000 pulloa.

Brezzaa voidaan pitää perinteisenä Barolo tuottajana, mutta myös osittain modernistina. Vanhat köynnökset, sadonkorjuu tapahtuu käsin, viinit käyvät villihiivoilla, maseraatiot ovat pitkiä, viinit kypsyvät isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammisammoissa (3000l), viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Poikkeuksena Piemonten alueen 'normiin', Brezzan tuotanto on kokonaan sertifioitua luomua (since 2015). Brezza myös sulkee kaikki heidän DOC-tason viininsä lasikorkilla (Vinolock).

Brezzan viinejä voisi kuvailla eleganteiksi ja puhdaspiirteisiksi, joista ei puutu luonnetta eikä karakteeria. Viinit kestävät hienosti kypsytystä, mutta ovat varsin herkullisia nautittavia heti vuosikerran julkaisusta.

"Brezza remains one of Piedmont's great undiscovered gems. The estate's Barolos, made in a rigorously traditional style, show tons of vintage and vineyard character in the classic, mid-weight style that is the signature of traditionally made Barolos." - Antonio Galloni