Kuvaus
Brezza Barolo Cannubi 2016
Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Legendaarinen Cannubi cru on ollut tunnettu palsta jo kauan ennen kuin Barolo alueena/viininä on noussut viinimaailman eliittiin. Ensimmäiset maininnat Cannubista ovat niinkin kaukaa kun vuodelta 1752.
Viinialue
Lehdistö
96/100p Wine Enthusiast: "Aromas of rose petal, perfumed berry and menthol are front and center on this elegant, fragrant red. Loaded with finesse, the focused, full-bodied palate combines grace and structure, delivering succulent red cherry, raspberry compote, white pepper and star anise alongside bright acidity and youthfully taut, refined tannins. It's radiant."
Laatikkokoko
Muuta
Viini kypsyy suurissa vanhoissa Slavonialaisissa tammiastioissa kahden vuoden ajan, jonka jälkeen noin vuoden verran pullossa. Tuotantomäärä n. 9 000 pulloa per vuosi.
Hinta
55,00 € ALV. 24%
Piemonte, Italia
Brezzan perhe on viljellyt köynnöksiä jo vuodesta 1885 saakka ja viinitila on edelleen saman perheen omistuksessa. Tällä hetkellä tilasta vastaa neljännessä sukupolvessa Enzo Brezza, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1989. Enzo Brezzan setä sekä kummisetä on yksi legendaarisimmista viinintekijöistä Piemontessa, Bartolo Mascarello. Brezza viljelee yhteensä 20 ha viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Barolon communessa. Brezzalla on myös tarhoja Monforte d'Alban puolella sekä Novellossa. Noin 3 kolme hehtaaria tarhoista sijaitsee Nebbiolo d'Alban sisällä. Vuosituotanto on noin 100 000 pulloa.
Brezzaa voidaan pitää perinteisenä Barolo tuottajana, mutta myös osittain modernistina. Vanhat köynnökset, sadonkorjuu tapahtuu käsin, viinit käyvät villihiivoilla, maseraatiot ovat pitkiä, viinit kypsyvät isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammisammoissa (3000l), viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Poikkeuksena Piemonten alueen 'normiin', Brezzan tuotanto on kokonaan sertifioitua luomua (since 2015). Brezza myös sulkee kaikki heidän DOC-tason viininsä lasikorkilla (Vinolock).
Brezzan viinejä voisi kuvailla eleganteiksi ja puhdaspiirteisiksi, joista ei puutu luonnetta eikä karakteeria. Viinit kestävät hienosti kypsytystä, mutta ovat varsin herkullisia nautittavia heti vuosikerran julkaisusta.
"Brezza remains one of Piedmont's great undiscovered gems. The estate's Barolos, made in a rigorously traditional style, show tons of vintage and vineyard character in the classic, mid-weight style that is the signature of traditionally made Barolos." - Antonio Galloni