Vindirekt Logo

19,30  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): L6XG98239HLF Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Brezza Dolcetto d’Alba 2022

Rypälelajikkeet

Dolcetto

Alkoholi

13,00 %

Kuvaus

Tuotantomäärä keskimäärin 5000 pulloa vuodessa.

Luonnehdinta

Raikas ja mehukas monikäyttöinen Dolcetto. Viini ei ole kuitenkaan missään nimessä yksinkertainen vaan siitä löytyy paljon luonnetta ja mukavasti hapokasta rakennetta.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen keskitäyteläinen punaviini. Taklaa hyvin monenlaiset perinteiset pasta-annokset. Kylmät leikkeleet, tartar, sienirisotto-

Viinialue

Rypäleet on kerätty yhdeltä 1,4ha kokoiselta palstalta cru Barolon alueelta. Palsta sijaitsee hieman tasaisemmalla maalla kukkuloiden alarinteillä, jossa maaperä on pehmeämpää ja hiekkaisempaa.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy noin puolen vuoden ajan sementtitankeissa.

Hinta

19,30  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Brezzan perhe on viljellyt köynnöksiä jo vuodesta 1885 saakka ja viinitila on edelleen saman perheen omistuksessa. Tällä hetkellä tilasta vastaa neljännessä sukupolvessa Enzo Brezza, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1989. Enzo Brezzan setä sekä kummisetä on yksi legendaarisimmista viinintekijöistä Piemontessa, Bartolo Mascarello. Brezza viljelee yhteensä 20 ha viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Barolon communessa. Brezzalla on myös tarhoja Monforte d'Alban puolella sekä Novellossa. Noin 3 kolme hehtaaria tarhoista sijaitsee Nebbiolo d'Alban sisällä. Vuosituotanto on noin 100 000 pulloa.

Brezzaa voidaan pitää perinteisenä Barolo tuottajana, mutta myös osittain modernistina. Vanhat köynnökset, sadonkorjuu tapahtuu käsin, viinit käyvät villihiivoilla, maseraatiot ovat pitkiä, viinit kypsyvät isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammisammoissa (3000l), viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Poikkeuksena Piemonten alueen 'normiin', Brezzan tuotanto on kokonaan sertifioitua luomua (since 2015). Brezza myös sulkee kaikki heidän DOC-tason viininsä lasikorkilla (Vinolock).

Brezzan viinejä voisi kuvailla eleganteiksi ja puhdaspiirteisiksi, joista ei puutu luonnetta eikä karakteeria. Viinit kestävät hienosti kypsytystä, mutta ovat varsin herkullisia nautittavia heti vuosikerran julkaisusta.

"Brezza remains one of Piedmont's great undiscovered gems. The estate's Barolos, made in a rigorously traditional style, show tons of vintage and vineyard character in the classic, mid-weight style that is the signature of traditionally made Barolos." - Antonio Galloni

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Brezza Dolcetto d’Alba 2022

Rypälelajikkeet

Dolcetto

Alkoholi

13,00 %

Kuvaus

Tuotantomäärä keskimäärin 5000 pulloa vuodessa.

Luonnehdinta

Raikas ja mehukas monikäyttöinen Dolcetto. Viini ei ole kuitenkaan missään nimessä yksinkertainen vaan siitä löytyy paljon luonnetta ja mukavasti hapokasta rakennetta.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen keskitäyteläinen punaviini. Taklaa hyvin monenlaiset perinteiset pasta-annokset. Kylmät leikkeleet, tartar, sienirisotto-

Viinialue

Rypäleet on kerätty yhdeltä 1,4ha kokoiselta palstalta cru Barolon alueelta. Palsta sijaitsee hieman tasaisemmalla maalla kukkuloiden alarinteillä, jossa maaperä on pehmeämpää ja hiekkaisempaa.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy noin puolen vuoden ajan sementtitankeissa.

Hinta

19,30  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Brezzan perhe on viljellyt köynnöksiä jo vuodesta 1885 saakka ja viinitila on edelleen saman perheen omistuksessa. Tällä hetkellä tilasta vastaa neljännessä sukupolvessa Enzo Brezza, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1989. Enzo Brezzan setä sekä kummisetä on yksi legendaarisimmista viinintekijöistä Piemontessa, Bartolo Mascarello. Brezza viljelee yhteensä 20 ha viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Barolon communessa. Brezzalla on myös tarhoja Monforte d'Alban puolella sekä Novellossa. Noin 3 kolme hehtaaria tarhoista sijaitsee Nebbiolo d'Alban sisällä. Vuosituotanto on noin 100 000 pulloa.

Brezzaa voidaan pitää perinteisenä Barolo tuottajana, mutta myös osittain modernistina. Vanhat köynnökset, sadonkorjuu tapahtuu käsin, viinit käyvät villihiivoilla, maseraatiot ovat pitkiä, viinit kypsyvät isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammisammoissa (3000l), viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Poikkeuksena Piemonten alueen 'normiin', Brezzan tuotanto on kokonaan sertifioitua luomua (since 2015). Brezza myös sulkee kaikki heidän DOC-tason viininsä lasikorkilla (Vinolock).

Brezzan viinejä voisi kuvailla eleganteiksi ja puhdaspiirteisiksi, joista ei puutu luonnetta eikä karakteeria. Viinit kestävät hienosti kypsytystä, mutta ovat varsin herkullisia nautittavia heti vuosikerran julkaisusta.

"Brezza remains one of Piedmont's great undiscovered gems. The estate's Barolos, made in a rigorously traditional style, show tons of vintage and vineyard character in the classic, mid-weight style that is the signature of traditionally made Barolos." - Antonio Galloni