Brezza Langhe Nebbiolo 2022

Rypälelajikkeet

Nebbiolo

Alkoholi

14,50

Luonnehdinta

"This wine displays a nose of primary aromas (floral, rose, violet, and citrus hints of orange peel), lighter on the palate and relatively easy to drink. It adapts more easily to pairing than an austere Barolo, but will pair with a lighter summer menu and is great even with fish. It stands up well to a certain aging although it is preferable to enjoy relatively young."

Viinialue

DOC Langhe Nebbiolo. Rypäleet tähän viiniin tulevat 2ha kokoiselta alueelta Barolon communesta. Köynnökset istutettu 1991.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy ainoastaan terästankeissa 6kk ajan ja julkaistaan tuoreeltaan aina sadonkorjuun jälkeisenä keväänä. Pullo on suljettu Vinolock-lasikorkilla.

Hinta

24,10  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Brezzan perhe on viljellyt köynnöksiä jo vuodesta 1885 saakka ja viinitila on edelleen saman perheen omistuksessa. Tällä hetkellä tilasta vastaa neljännessä sukupolvessa Enzo Brezza, jonka ensimmäinen vuosikerta oli 1989. Enzo Brezzan setä sekä kummisetä on yksi legendaarisimmista viinintekijöistä Piemontessa, Bartolo Mascarello. Brezza viljelee yhteensä 20 ha viinitarhoja, joista suurin osa sijaitsee Barolon communessa. Brezzalla on myös tarhoja Monforte d'Alban puolella sekä Novellossa. Noin 3 kolme hehtaaria tarhoista sijaitsee Nebbiolo d'Alban sisällä. Vuosituotanto on noin 100 000 pulloa.

Brezzaa voidaan pitää perinteisenä Barolo tuottajana, mutta myös osittain modernistina. Vanhat köynnökset, sadonkorjuu tapahtuu käsin, viinit käyvät villihiivoilla, maseraatiot ovat pitkiä, viinit kypsyvät isoissa vanhoissa Slavonialaisissa tammisammoissa (3000l), viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Poikkeuksena Piemonten alueen 'normiin', Brezzan tuotanto on kokonaan sertifioitua luomua (since 2015). Brezza myös sulkee kaikki heidän DOC-tason viininsä lasikorkilla (Vinolock).

Brezzan viinejä voisi kuvailla eleganteiksi ja puhdaspiirteisiksi, joista ei puutu luonnetta eikä karakteeria. Viinit kestävät hienosti kypsytystä, mutta ovat varsin herkullisia nautittavia heti vuosikerran julkaisusta.

"Brezza remains one of Piedmont's great undiscovered gems. The estate's Barolos, made in a rigorously traditional style, show tons of vintage and vineyard character in the classic, mid-weight style that is the signature of traditionally made Barolos." - Antonio Galloni