Brioso Spumante Extra Dry

Rypälelajikkeet

Glera ja Chardonnay

Alkoholi

11,0

Luonnehdinta

Hento oljenkeltainen väri. Tuoksussa runsaasti päärynän ja vihreän omenan aromeja sekä aavistus kukkaisia elementtejä. Maku kuiva, melko täyteläinen, puhtaan hedelmäinen, raikas.

Ruokasuositus

Loistava aperitiivi joka taipuu myös kevyiden kalaruokien kumppaniksi.

Viinialue

Venetolla on pitkä ja arvostettu viinihistoria. Maakunnalle nimensä antaneet veneetit aloittivat viininviljelyn alueella 3000 vuotta sitten ja sitä jatkoivat myöhemmin roomalaiset. Alueen ilmasto, maaperä ja pinnanmuodostus ovat otollisia viininviljelylle. Veneto ulottuu Alpeilta Adrianmerelle ja rajoittuu pohjoisessa Trentino-Alto Adigeen, idässä Itävaltaan ja Friuli-Venezia-Giuliaan, lännessä Lombardiaan ja etelässä Emilia-Romagnaan.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleet viinin on poimittu käsin Villorban alueelta.

Hinta

11,20  ALV. 24%

Veneto, Italia

Tenuta Barbon sijaitsee Trevison maakunnassa Veneton alueella. Barbonin tilalla on pitkä historia 1900- luvun alusta alkaen osuuskuntaviljelijöinä. 60- luvulla perheelle tarjottiin mahdollisuus itsenäistyä ja lunastaa tarhat itselleen osuuskunnan hajottua jolloin Lorenzo Barbon tarttui tilaisuuteen ja alkoi valmistaa viiniä omalla nimellään.  Vuodesta 2006 Lorenzon poika Luca otti vastuun perhetilastaan ja on vienyt heti aloituksestaan alkaen kestävän kehityksen periaatteita käytäntöön tarhoille ja viininvalmistamoon.  Tänä päivänä tila tuottaa laajalti erilaisia viinejä erikoistuen Proseccon ja Spumanten tuotantoon.