Argiano Brunello di Montalcino 2018

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

14 %

Luonnehdinta

Melko syvän punainen, hieman kehittyneen tiilenvärinen. Tuoksu on mehevä, moniulotteinen, paahteinen; luumua, nahkaa, tammea. Maku on keskitäyteläinen, moniulotteinen, mehevä, tasapainoinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Runsaanmakuiset liharuuat ja kypsät juustot.

Viinialue

DOCG Brunello di Montalcino

Lehdistö

93/100p Robert Parker: "The Argiano 2017 Brunello di Montalcino is a wine of considerable bandwidth with lots of dark fruit, rich plum and spice. It carries medium fruit weight and concentration that proves more than enough to surround and soften the spicy oak notes and toast that also play an important role in this hot-vintage Brunello. The results are plump and slightly round, but you also get the acidity and the tannic structure of an age-worthy Sangiovese. Organically farmed fruit is selected from across the best parcels of the estate, and some of the vines are up to 55 years old."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

48,50  ALV. 24%

Toscana, Italia

Argianon maineikas tila sijaitsee Brunello di Montalcinon viinialueella noin 4 kilometriä Montalcinon kylästä lounaaseen. Viinitarhoja Argianolla on noin 48 hehtaaria ja lisäksi tilan alueella viljellään oliivipuita ja viljaa. Argianon tilalla on pitkä historia ulottuen aina vuoteen 1580. Talo on vaihtanut omistajaa useasti ja nykyään sen omistaja on Bernardino Sani. Tilan enologeina toimivat legendaarinen Giacomo Tachis (vastaa Solengon viininteosta) sekä tanskalainen Hans Vinding-Diers, jonka vastuulla on tilan sangiovese-viinit. Argianon tilalla tuotetaan neljää viiniä. Brunello di Montalcino on talon tärkein viini ja sitä tuotetaan vain sangiovese-rypäleistä, kuten myös talon toista viiniä Rosso di Montalcinoa. Näiden ohella Argiono tuottaa arvostettua Solengo-viiniä, jonka tekemiseen käytetään cabernet sauvignon-, merlot- ja syrah-lajikkeita. Talon uusin viini on Suolo, jota tuotetaan tilan parhaista sangiovese-rypäleistä vain huippuvuosina.

Argiano viljelee luomu- ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, tavoitellen mahdollisimman luonnonmukaista ekosysteemiä tilallaan. Vuodesta 2019 alkaen Argianon toiminnasta on poistettu kokonaan muovin käyttö.