Argiano Brunello di Montalcino 2015

Rypälelajikkeet

Sangiovese

Alkoholi

14,00

Luonnehdinta

Melko syvän punainen, hieman kehittyneen tiilenvärinen. Tuoksu on mehevä, moniulotteinen, paahteinen; luumua, nahkaa, tammea. Maku on keskitäyteläinen, moniulotteinen, mehevä, tasapainoinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Runsaanmakuiset liharuuat ja kypsät juustot.

Viinialue

DOCG Brunello di Montalcino

Lehdistö

95+/100p The Wine Advocate (Parker): "This is a terrific wine and one of the new releases from Montalcino that I happily include on a short list of top recommendations. The Argiano 2015 Brunello di Montalcino shows a very lively bouquet that is already singing despite the young age of this new release. The wine opens to a dark ruby color with garnet highlights. The bouquet shows a large span of wild berry, earth, licorice spice and medicinal herb aromas. This vintage also reveals a pretty floral character with dried rose potpourri and lavendar buds. After fermentation, the is aged slowly for 30 months in large oak botte (10-, 30- and 50-hl), thus restricting oxygen and gently slowing its evolution. However, the 2015 vintage is naturally expressive and exuberant, and that's the main takeaway here."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

42,00  ALV. 24%

Toscana, Italia

Argianon maineikas tila sijaitsee Brunello di Montalcinon viinialueella noin 4 kilometriä Montalcinon kylästä lounaaseen. Viinitarhoja Argianolla on noin 48 hehtaaria ja lisäksi tilan alueella viljellään oliivipuita ja viljaa. Argianon tilalla on pitkä historia ulottuen aina vuoteen 1580. Talo on vaihtanut omistajaa useasti ja nykyään sen omistaja on Bernardino Sani. Tilan enologeina toimivat legendaarinen Giacomo Tachis (vastaa Solengon viininteosta) sekä tanskalainen Hans Vinding-Diers, jonka vastuulla on tilan sangiovese-viinit. Argianon tilalla tuotetaan neljää viiniä. Brunello di Montalcino on talon tärkein viini ja sitä tuotetaan vain sangiovese-rypäleistä, kuten myös talon toista viiniä Rosso di Montalcinoa. Näiden ohella Argiono tuottaa arvostettua Solengo-viiniä, jonka tekemiseen käytetään cabernet sauvignon-, merlot- ja syrah-lajikkeita. Talon uusin viini on Suolo, jota tuotetaan tilan parhaista sangiovese-rypäleistä vain huippuvuosina.

Argiano viljelee luomu- ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, tavoitellen mahdollisimman luonnonmukaista ekosysteemiä tilallaan. Vuodesta 2019 alkaen Argianon toiminnasta on poistettu kokonaan muovin käyttö.