Ferlat Cabernet Franc 2018

Rypälelajikkeet

100% Cabernet Franc

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Beautiful Loire Valley Cabernet Franc?! Could have fooled me ;)

Ruokasuositus

Maanläheiset ja rustiikit maalaisruoat, sorsaa ja metsäsieniä, sienirisotto, grillattu ankanrinta.

Viinialue

DOC Friuli Isonzo

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kypsytys isoissa 5000l tammiastioissa noin vuoden ajan.

Hinta

23,50  ALV. 24%

Friuli Venezia Giulia, Italia

Ferlat Silvanon viinitila sai alkunsa vuonna 1950 kun Silvano Ferlat istutti muutaman hehtaarin viiniköynnöksiä Cormonsin kylän ympäristöön Collion ja Friuli Isonzon alueelle, aivan Slovenian rajalle. Tällä hetkellä Ferlatin perhe viljelee yhteensä noin 6 hehtaaria köynnöksiä ja tilasta vastaa Silvanon poika Moreno.

Moreno viljelee pääosin paikallisia valkoisia lajikkeita; Malvasia, Pinot Grigio, Friulano, Ribolla Gialla sekä myös hieman Cabernet Francia. Viinitarhoilla ei ole käytetty kemikaaleja yli 20-vuoteen ja tuotanto on luomu-sertifioitua. Kellarissa viinit käyvät villihiivoilla ja valkoiset lajikkeet maseroituvat kuorien kanssa aina parista tunnista muutaman päivän ajan ennen kypsytystä. Moreno on tuonut viinivalmistukseen mukaan myös moderneja menetelmiä kuitenkaan pitkiä perinteitä ja mahdollisimman luonnonmukaista viinivalmistusta unohtamatta. Ferlatin viinit ovat aina puhtaan raikkaita, upean aromikkaita sekä moniuloitteisia.

Moreno aloitti pari vuotta sitten myös uuden projektin nimeltä 'No Land Vineyard', jossa hän tekee ystävältään vuokraamalta pieneltä sekatarhalta (field blend) yhden huumaavan valkoviinin sekä mehukkaan Merlot-vetoisen punaviinin.