Alvaro Palacios Camins del Priorat 2021

Alvaro Palacios, Priorato, Espanja

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

10% Merlot, 12 % Cabernet Sauvignon, 15% Syrah, 55 % Garnacha, 8% Cariñena

Alkoholi

14,50 %

Luonnehdinta

Syvän punainen, hieman kehittynyt väri. Tuoksu on hyvin mehevä, moniulotteinen ja hedelmäinen; kirsikkaa, kypsää mansikkaa, vaniljaa, yrttejä, luumua. Maku on täyteläinen, mausteinen, hedelmäinen, varsin pehmeä ja silkkinen.

Ruokasuositus

Hieno yleisviini tummille liharuuille ja juustoille.

Viinialue

Rypäleet on kerätty eri tarhoilta kahdeksasta eri kylästä Prioraton alueelta; Porrera, Torroja, Les Vilelles, Bellmunt, El Molar, El Lloar ja Poboleda.

Lehdistö

93/100 James Suckling

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleistä on poistettu rangat murskauksen yhteydessä. 20-30 vuorokauden maseraatio, jonka aikana säännöllinen pigeage. Viiniä on kypsytetty 4-6 kuukauden ajan erikokoisissa tammitynnyreissä.

Hinta

24,90  ALV. 24%

Priorato, Espanja

Kuuluisan riojalaisen Palacios-viinisuvun vesa Alvaro Palacios päätti 80-luvun lopussa jättää turvallisen Palacios Remondo-viinitalon työt ja suunnata itään Prioraton viinialueelle. Tavoitteenaan hänellä oli tuottaa Espanjan hienointa viiniä. Syynä tähän lienee hänen saamansa oppi Château Petruksen tilalla, jossa hän työskenteli 80-luvun puolessavälissä. Toiminta alkoi Prioratossa vuonna 1989 hänen hyvän ystävänsä ja Palacios Remondon entisen vientipäällikön, Rene Barbierin tuotantotiloissa, Gratallopsin kylässä. Vuonna 1989 Alvaro Palacios oli vasta 25 vuotias ja Prioraton yritys oli rohkea ottaen huomioon, että hänen perheensä ei antanut hänelle minkäänlaista tukea tässä hankkeessa.

Alvaro Palacioksen Prioraton tuotanto muodostuu viidestä viinistä. Edullisempien Camins de Priorat ja Les Terrasses viinien ohella talo tuottaa Gratallops Vi de Vila-viiniä, jonka köynnökset sijaitsevat Gratallops-kylän rinteillä. Alavaro Palacios tuottaa myös kahta “single vineyard”-viiniä, Finca Dofia (9 ha) ja L’Ermita’ta. L'Ermita tulee noin 2,4 hehtaarin kokoiselta, äärimmäisen jyrkkärinteiseltä tarhalta, jonka maaperä on hyvin köyhää. Köynnösten satoisuus on hyvin matala (noin 19 hl/ha) ja viini hyvin tiivistä ja mineraalista.