Domaine d’Henri Chablis 1er Cru Fourchaume Héritage 2019

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kirkas, vaalean kellertävä, nuori väri. Tuoksu on herkkä, sitrusmaisen hedelmäinen; limeä, hieman savua ja vihreää omenaa, osteria. Suussa viini on tiivis, mineraalisen hapokas, hyvin pitkä jälkimaku. Erittäin energinen ja intensiivinen viini.

Ruokasuositus

Osterit, grillatut kala- ja äyriäisruuat, vaaleat linturuuat, etanat, kovat juustot.

Viinialue

Tarkkaan valikoidut rypäleet on kerätty yhdeltä, vuonna 1937 istutetulta palstalta, maineikkaan Fourchaume Premier Cru-tarhan alueelta.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Tämä viini on omistettu Michelin isän, tilaa vahvasti kehittäneen Henrin muistolle. Alkoholikäyminen ja 12 kuukautta kestänyt kypsytys on tehty osin terästankeissa (70 %) ja osin tammitynnyreissä (30 %).

Hinta

54,00  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Le Domaine d'Henri on Chablin legendaarisen Michel Larochen ja hänen perheensä omistama pieni viinitalo. Talon omistuksessa on 22,5 hehtaaria tarhoja jakautuen kolmeen kasvuluokkaan; Chablis (3,5 ha), Chablis Premier Cru Fourchaume (4,5 ha), sekä Petit Chablis. Tarhoja on useamman kylän alueella: Malignyssä, Chablis'ssa, Fyéssä, Fleysissä, Poinchyssa ja Beinessä. Talon ensimmäinen vuosikerta oli 2012 ja fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä - vk 2021 tulee olemaan ensimmäinen sertifioitu. Kellarissa viinit tehdään myös melko lailla luonnonmukaisesti; ne kirkastetaan usein vain lappoamalla ja/tai jäähdyttämällä, ja jos mahdollista, suodatusta ei tehdä lainkaan. Sulfiitinlisäys on myös hyvin pientä, 40-70 mg. Osa viineistä kypsyy erikokoisissa tammitynnyreissä ja -sammioissa.

Michel Laroche tunnetaan entuudestaan nimeään kantavasta merkittävästä viinitalosta, jonka omistuksessa on viinitiloja mm. Chablis'ssa, Languedocissa, Etelä-Afrikassa ja Chilessä. Larochen talo yhdistyi vuonna 2010 Etelä-Ranskalaisen JeanJeanin kanssa muodostaen AdVini-yhtiön, joka lukeutuu Ranskan merkittävimpiin viinintuottajiin. Laroche on edelleen yhtiön hallituksessa mutta hän on vetäytynyt päivittäisestä työstä ja käyttää nyt aikaansa Le Domaine d'Henrin kehittämiseen yhdessä perheensä kanssa.