Chablis 1er Cru Fourchaume 2014

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Kirkkaan vaaleankellertävä väri. Tuoksu on raikas, tyylikäs aromikas; vihreää omenaa, hieman savua ja voita, persikkaa, sitrusta. Maku on hedelmäinen, mineraalisen jäntevä, kalkkimainen ja hyvin pitkä. Luonteikas huippu-chablis, joka kuitenkin on jo avoin ja nautittavissa.

Ruokasuositus

Osterit, grillatut vaaleat ja punaiset kalat, äyriäiset, etanat, vaaleat linturuuat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty eri palstoilta, lounaaseen viettävän maineikkaan Fourchaume Premier Cru-tarhan rinteiltä. Köynnökset on istutettu 1964 ja 1999. 

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen ja 12 kuukautta kestänyt kypsytys tehtiin osin terästankeissa (89%) ja osin tammitynnyreissä (11%).

Hinta

33,50  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Le Domaine d'Henri on maineikkaan Michel Larochen ja hänen perheensä omistama pieni viinitalo Chablis'n alueella. Talon omistuksessa on vain 8 hehtaaria tarhoja jakautuen kahteen kasvuluokkaan; Chablis (3,5 hehtaaria) ja Chablis Premier Cru Fourchaume (4,5 hehtaaria). Talon ensimmäinen vuosikerta oli 2012 ja fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä. Michel Laroche tunnetaan entuudestaan nimeään kantavasta merkittävästä viinitalosta, jonka omistuksessa on viinitiloja Chablis'ssa, Languedocissa, Etelä-Afrikassa ja Chilessä. Larochen talo yhdistyi vuonna 2010 Etelä-Ranskalaisen JeanJeanin kanssa muodostaen AdVini-yhtiön, joka lukeutuu Ranskan merkittävimpiin viinintuottajiin. Laroche on edelleen yhtiön hallituksessa mutta hän on vetäytynyt päivittäisestä työstä ja käyttää nyt aikaansa Le Domaine d'Henrin kehittämiseen yhdessä perheensä kanssa.