Billaud Chablis 1er Cru Fourneaux 2019

Samuel Billaud, Chablis, Ranska

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, nuorekkaan kellertävä väri. Tuoksu on puhdas, raikas, elegantti, hedelmäinen; persikkaa, omenaa, piikiveä. Maku on kuiva, raikas, mineraalisen jäntevä, puhdas, mehevä ja pitkä.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Äyriäisruuat, vaalea- ja punalihaiset kalat, osterit.

Viinialue

Rypäleet on kerätty keskimäärin 45-vuotiaista köynnöksistä, joita on viljelty luomuviljelyn periaatteita noudattaen.

Lehdistö

Allen Meadows 90-92/100p: Moderate reduction and sulfur make for a very difficult nose though the underlying fruit does seem ripe. By contrast there is lovely purity to the impressively rich and caressing medium weight flavors that possess the good complexity and fine length on the well-balanced finale.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen on tapahtunut kokonaan terästankeissa viilihiivojen avulla. Fourneauxin tarha sijaitsee Chablis'n kylän kaakkoispuolella. Les Fourneaux sijaitsee saman kukkulan rinteillä kuin Mont de Milieu ja Montée de Tonnerre. Tarha viettää etelään.

Hinta

35,00  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Samuel Billaud toimi viinintekijänä Domaine Billaud-Simonilla lähes kaksikymmentä vuotta, kunnes ajautui erimielisyyksiin setänsä Bernardin kanssa ja päätti vuonna 2009 aloittaa oman négociant-viinitalon. Vankan kokemuksen johdosta Samuelilla on paljon tietoa alueen parhaista kasvupaikoista ja viljelijöistä, joten hän pystyy hankkimaan hyvin laadukkaita rypäleitä viiniensä valmistukseen. Pääasiassa rypäleet tulevat 30-50-vuotiaista köynnöksistä ja luomuviljelty sato on aina etusijalla valintaa tehtäessä. Viininvalmistus tapahtuu lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa ja osa viineistä kypsytetään 450-600 litran tammiastioissa. Käymisajat ovat usein hyvin pitkiä, sillä Samuel suosii alkuperäishiivoja. Talon vuosituotanto on noin 50 000 pulloa, josta 2/3 on talon perus-chablis'ta.