Domaine d’Henri Chablis St. Pierre 2019

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kirkaan vaalean kellertävä väri. Tuoksu on Chablis'lle tyypillinen; raikasta omenaa, sitrusta, hieman voita, osteria. Maku on kuiva, mineraalinen, hedelmäinen, pitkä, kalkkimainen. Puhdas, alue-tyypillinen huippu-chablis.

Ruokasuositus

Osterit, simpukat, grillattu vaalea kala, mäti, valkosipulietanat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty lähinnä Malignyn kylän koillispuolen kukkuloilla sijaitsevilta palstoilta. Köynnösten keski-ikä on yli 20 vuotta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin alkoholikäyminen ja 9 kuukautta kestänyt kypsytys tapahtuivat kokonaan terästankeissa.

Hinta

25,90  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Le Domaine d'Henri on Chablin legendaarisen Michel Larochen ja hänen perheensä omistama pieni viinitalo. Talon omistuksessa on 22,5 hehtaaria tarhoja jakautuen kolmeen kasvuluokkaan; Chablis (3,5 ha), Chablis Premier Cru Fourchaume (4,5 ha), sekä Petit Chablis. Tarhoja on useamman kylän alueella: Malignyssä, Chablis'ssa, Fyéssä, Fleysissä, Poinchyssa ja Beinessä. Talon ensimmäinen vuosikerta oli 2012 ja fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä - vk 2021 tulee olemaan ensimmäinen sertifioitu. Kellarissa viinit tehdään myös melko lailla luonnonmukaisesti; ne kirkastetaan usein vain lappoamalla ja/tai jäähdyttämällä, ja jos mahdollista, suodatusta ei tehdä lainkaan. Sulfiitinlisäys on myös hyvin pientä, 40-70 mg. Osa viineistä kypsyy erikokoisissa tammitynnyreissä ja -sammioissa.

Michel Laroche tunnetaan entuudestaan nimeään kantavasta merkittävästä viinitalosta, jonka omistuksessa on viinitiloja mm. Chablis'ssa, Languedocissa, Etelä-Afrikassa ja Chilessä. Larochen talo yhdistyi vuonna 2010 Etelä-Ranskalaisen JeanJeanin kanssa muodostaen AdVini-yhtiön, joka lukeutuu Ranskan merkittävimpiin viinintuottajiin. Laroche on edelleen yhtiön hallituksessa mutta hän on vetäytynyt päivittäisestä työstä ja käyttää nyt aikaansa Le Domaine d'Henrin kehittämiseen yhdessä perheensä kanssa.