Chablis St. Pierre 2018

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Kirkaan vaalean kellertävä väri. Tuoksu on Chablis'lle tyypillinen; raikasta omenaa, sitrusta, hieman voita, osteria. Maku on kuiva, mineraalinen, hedelmäinen, pitkä, kalkkimainen. Puhdas, alue-tyypillinen huippu-chablis.

Ruokasuositus

Osterit, simpukat, grillattu vaalea kala, mäti, valkosipulietanat.

Viinialue

Rypäleet on kerätty lähinnä Malignyn kylän koillispuolen kukkuloilla sijaitsevilta palstoilta. Köynnösten keski-ikä on yli 20 vuotta.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viinin alkoholikäyminen ja 9 kuukautta kestänyt kypsytys tapahtuivat kokonaan terästankeissa.

Hinta

25,50  ALV. 24%

Chablis, Ranska

Le Domaine d'Henri on maineikkaan Michel Larochen ja hänen perheensä omistama pieni viinitalo Chablis'n alueella. Talon omistuksessa on vain 8 hehtaaria tarhoja jakautuen kahteen kasvuluokkaan; Chablis (3,5 hehtaaria) ja Chablis Premier Cru Fourchaume (4,5 hehtaaria). Talon ensimmäinen vuosikerta oli 2012 ja fokus on luonnonmukaisessa viljelyssä. Michel Laroche tunnetaan entuudestaan nimeään kantavasta merkittävästä viinitalosta, jonka omistuksessa on viinitiloja Chablis'ssa, Languedocissa, Etelä-Afrikassa ja Chilessä. Larochen talo yhdistyi vuonna 2010 Etelä-Ranskalaisen JeanJeanin kanssa muodostaen AdVini-yhtiön, joka lukeutuu Ranskan merkittävimpiin viinintuottajiin. Laroche on edelleen yhtiön hallituksessa mutta hän on vetäytynyt päivittäisestä työstä ja käyttää nyt aikaansa Le Domaine d'Henrin kehittämiseen yhdessä perheensä kanssa.