Tissot Chardonnay Patchwork 2021

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kirkas, vaalean keltainen väri. Tuoksu on avoimen hedelmäinen; sitrushedelmiä, miellyttävää mausteisuutta sekä tyylikästä paahteisuutta ja vastikään raapaistua tulitikkua. Maku on kuiva, keskitäyteläinen, rapena hapokas ja herkullinen. Mineraalisuus kantaa jälkimakua pitkään.

Ruokasuositus

Aperitiivi, tyylikkäät kala- ja äyriäisalkupalat sekä esimerkiksi loistava pari keskivahvoille juustoille (Comté).

Viinialue

AOC Jura. Viiden eri viinipalstan sekoitus, joissa maaperä on 2/3 savea ja 1/3 kalkkikiveä. Chardonnay-köynnökset on istutettu vuosien 1962-1978 välisenä aikana.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

12 kuukauden kypsytys on tapahtunut 228l tammitynnyreissä, joista 10% oli uusia. Bio-dynaaminen viinitalo (Demeter ja Ecocert-certifioitu).

Hinta

34,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Stéphane Tissot on Burgundin ja Sveitsin välissä sijaitsevan Juran viinialueen yksi kirkkaimmista tähdistä. Talon perinteitä ja energistä innovaatiota yhdistelevät puhtaat 'terroir'-henkiset viinit ovat saavuttaneet huimasti suosioita maailmalla ja talo onkin ollut yksi tärkeimmistä Juran viinien sanansaattajista maailmalla. André sekä Mireille Tissot perustivat tilan 1962 ja vuodesta 1990 eteenpäin viinitilasta on vastannut heidän poikansa Stéphane yhdessä vaimonsa Bénédicten kanssa. Stéphanen otettua tilan hoitoonsa, hän muutti koko toiminnan biodynaamiseksi (Demeter- ja Ecocert-sertifioitu) ja mahdollisimman luonnonmukainen toiminta, sekä alhaiset sulfiittimäärät ovat olleet talon linjaus alusta saakka.

Perhe omistaa yhteensä 32 hehtaaria viinitarhoja Arbois'n ja Côtes de Juran parhaimmilta palstoilta, joista talo tuottaa lähes 30 eri viiniä. Stéphane Tissot'n valitsema biodynaaminen ja laadusta tinkimätön työtapa vaatii paljon työvoimaa ja suht' pienellä viinitalolla onkin 15 vakituista työntekijää ympäri vuoden. Talo tuottaa Juran alueelle tyypillisiä viinejä vaaleasta Savagnin-lajikkeesta sekä punaisista Trousseau- ja Poulsard-rypälelajikkeista, mutta tuotannossa on myös viinejä klassisesta Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Talo tuottaa myös upeita samppanjamenetelmällä tehtyjä kuohuviinejä, sekä Juran alueen perinteisiä Vin Jaune- ja Vin de Paille-viinejä. Kaikkia Tissot'n viinejä yhdistää Burgundin alueeltakin tunnettu raikkaus, eleganssi ja struktuuri yhdistettynä kuitenkin Juran alueen omalaatuisuuteen.