Château Castera 2014, Médoc

Rypälelajikkeet

25% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot, 65% Merlot

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Kaunis rubiininpunainen, hieman tiilenväriset kehittyneet reunat. Tuoksu on alueelleen tyypillinen, aromikas; mustaherukkaa, lyjykynää, luumua. Maku on melko täyteläinen, mehevä, raikkas ja tasapainoinen. Klassinen Médocin viini hyvältä vuodelta.

Ruokasuositus

Lampaankyljykset, peuranfilee, kovat juustot.

Viinialue

Maaperä on sekoitus savea, kalkkikiveä ja soramaata.

Lehdistö

91p Wine Enthusiast: The wine has ripe fruit, tannins that have now softened and signs of maturity. It is still juicy with attractive acidity as well as a touch of spice. Finely balanced, the wine from this Cru Bourgeois estate is elegant and ready to drink.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan tammitynnyreissä, joista noin 20% on uusia.

Hinta

24,30  ALV. 24%

Bottlescouts logo

Bordeaux, Ranska

Château Castera sijaitsee pohjoisessa Médocissa, St Germain d'Esteuil'in kylässä. Tarhoja tilalla on 63 hehtaaria ja sen tärkein lajike on Merlot, jonka viljelmät kattavat 65% tarhojen pinta-alasta. Loput jakaantuvat Cabernet Sauvignonin, Cabernet Francin ja Petit Verdontin kesken. Kypsytys tapahtuu kokonaan ranskalaisissa tammitynnyreissä ja kestää noin 12 kuukautta.

Casteran tila on tunnettu jo keskiajalta lähtien. Bordeauxin tiloille tyypillisesti tilalla on ollut lukuisia omistajia ja nykyiselle omistajalla (Pressin perhe) tila siirtyi vuonna 1986. Tilalla on Cru Bourgeois-luokitus.