Château Figeac, St.Émilion 2014

Rypälelajikkeet

28% Cabernet Franc, 32% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot

Alkoholi

13,00

Viinialue

AOC Saint-Émilion Premier Grand Cru Classé 'A'

Lehdistö

96/100p James Suckling: "The aromas of blackcurrants and fresh forest floor are evocative. Oyster shells and stones. Turns to blackcurrants. Medium to full body and firm and silky tannins that are polished and coat your mouth. The palate is ever dense and concentrated. Needs four to five years to open but already a beautiful red."

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

18kk kypsytys uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Hinta

365,00  ALV. 24%

Bordeaux, Ranska

Manoncourtin perheen omistama Château Figeac sijaitsee Saint-Emilionin viinialueella, aivan Château Cheval Blancin naapurissa. Alueen maaperä poikkeaa muusta Saint-Emilionista ollen pääasiassa soramaata. Tilalla on noin 40 hehtaaria tarhoja (joista 30 ha soramaalla) ja maaperästä johtuen tilan tärkeimmät lajikkeet ovat Cabernet Sauvignon ja Cabernet Franc (yhteensä 70 % pinta-alasta) ja savimaalla paremmin viihtyvän Merlotin osuus rajoituu 30 prosenttiin. Köynnösten ikä on keskimäärin 40 vuotta. Château Figeacia kypsytetään käymisen jälkeen 18-20 kuukautta 100% uusissa tammitynnyreissä. Château Figeacin ohella talo tuottaa kakkosviiniä nimeltään La Grange Neuve de Figeac, joka on tyyliltään hieman notkeampaa kuin ykkösviini. Talo tuottaa myös vuosittain pienen määrän Petit Figeac-viiniä, joka sekoitetaan tiettyjen palstojen rypäleistä. Yhteensä talo tuottaa normaalina vuotena noin 120 000 pulloa Chateau Figeacia, 60 000 pulloa La Grange Neuve de Figeacia ja noin 12 000 pulloa Petit Figeacia.