Château Gazin 2014, Pomerol

Château Gazin, Bordeaux, Ranska

Väliaikaisesti loppu

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

5% Cabernet Franc, 95 % Merlot

Alkoholi

13,50

Luonnehdinta

Syvä, kirsikanpunainen väri. Tuoksu on avoin ja siitä voi löytää luumua, kirsikkaa ja tammen mausteisuutta. Melko täyteläinen maku saa tasapainoa hapokkuudesta ja tanniinit tuntuvat poskissa hienojakoisina. Pitkään tuntuva jälkimaku on nuorekas, mutta jo lähestyttävä.

Ruokasuositus

Tummat liharuuat.

Lehdistö

James Suckling 95/100p: The soy-sauce and savory aromas really make this stand out, but behind it are some very nice fruit and elegant tannins. This is a very well-made modern Pomerol with a lot of potential that needs some time to reveal its full class. Give it five or six years of bottle age.

Muuta

Alkoholikäyminen betonitankeissa, malolaktinen käyminen lajikkeesta ja palstasta riippuen tammitynnyreissä tai betonitankeissa. Kypsytys tammitynnyreissä 18 kuukauden ajan, puolet tynnyresitä uusia.

Hinta

94,00  ALV. 24%

Bordeaux, Ranska

26 hehtaaria viinitarhoja käsittävä Château Gazin sijaitsee Pomerolin itäreunassa Petruksen ja Lafleurin naapurissa. Maaperä täällä koostuu sorasta ja rautapitoisesta savimaasta. 90% viinitalon köynnöksistä on Merlota ja loput Cabernet Sauvignonia ja Cabernet Francia. Château Gazin on ollut saman suvun hallussa jo viiden sukupolven ajan 1900-alusta alkaen.