Château Petit-Village 2015, Pomerol

Rypälelajikkeet

10% Cabernet Franc, 90% Merlot

Alkoholi

14,5%

Luonnehdinta

Upea tuoksu, jossa seetripuuta, runsaasti tummia marjoja, kypsää luumua ja aavistus märkää kiveä. Maku on viettelevä, suussa sulavaa tummaa marjaa, kypsää luumua ja herkullista kirsikkaa, runsaat mutta kypsät tanniinit, aavistus sikarilaatikkoa sekä hienostunutta mausteisuutta. Hieno ja tasapainoinen kokonaisuus jossa korostuu vuosikerran erinomainen laatu.

Ruokasuositus

Hieno viini selkeänmakuisille liharuuille, kuten paisteille tai karitsan kareelle.

Viinialue

Pomerol

Lehdistö

96/100 James Suckling

93-96/100 Vinous

93-95 Wine Enthusiast

94/100 Decanter

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

99,00  ALV. 24%

Bordeaux, Ranska

Château Petit-Villagen perustamisajankohta on hämärän peitossa ja ensimmäiset luotettavat tiedot viinitilan omistajista alkavat Ranskan vallankumouksen jälkeisestä ajasta kun se päätyi Dufresnen perheen haltuun. Kuten niin monen muunkin Bordeaux'n tilan kohdalla on käynyt, myös Château Petit-Village on vaihtanut omistajaa useasti historian saatossa. Viimeisin omistajanvaihdos tapahtui vuonna 1989 kun AXA Millésimes osti tilan Bruno Pratsilta. AXA on tehnyt paljon laadun parantamiseksi. Laajojen uudelleenistutusten lisäksi kaikki viininvalmistustilat on uudistettu 2000-luvulla.

10,5 hehtaarin tarhat muodostavat yhtenäisen kolmion muotoisen alueen. Köynnöksistä 75 % on Merlot'a, 18 % Cabernet Francia ja 7 % Cabernet Sauvignonia.