Clément Perseval Blanc de Blancs

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean keltainen väri. Tuoksu on raikas, puhdas, hedelmäinen, elegantti; persikkaa, hieman päärynää, sitrusta. Maku on varsin täyteläinen, kuiva, jäntevä, hyvin hedelmäinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Hienostunut, mineraalinen Blanc de Blancs äyriäisille, ostereille, grillatulle vaalealle kalalle.

Viinialue

Chamery Premier Cru-kylä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. 

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Vuotuinen tuotantomäärä on noin 2000 pulloa.

Hinta

45,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.