Clément Perseval Blanc de Noirs

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

25% Pinot Meunier, 75% Pinot Noir

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean keltainen, hieman oranssiin vivahtava väri. Tuoksu on runsas, mehevä, hieman mausteinen ja kypsän hedelmäinen; persikkaa, hieman päärynää, mantelia, aavistus kirsikkaa. Maku on varsin täyteläinen, kuiva, runsas, hyvin hedelmäinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Voimakas, viinillinen samppanja. Sopii kala- ja äyriäisruokien ohella loistavasti myös vaalealle lihalle, kuten vasikalle ja possulle.

Viinialue

Chamery Premier Cru-kylä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Vuotuinen tuotantomäärä on noin 4000 pulloa.

Hinta

48,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.