Clément Perseval Blanc de Noirs

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

25% Pinot Meunier, 75% Pinot Noir

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean keltainen, hieman oranssiin vivahtava väri. Tuoksu on runsas, mehevä, hieman mausteinen ja kypsän hedelmäinen; persikkaa, hieman päärynää, mantelia, aavistus kirsikkaa. Maku on varsin täyteläinen, kuiva, runsas, hyvin hedelmäinen ja pitkä.

Ruokasuositus

Voimakas, viinillinen samppanja. Sopii kala- ja äyriäisruokien ohella loistavasti myös vaalealle lihalle, kuten vasikalle ja possulle.

Viinialue

Chamery Premier Cru-kylä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Vuotuinen tuotantomäärä on noin 4000 pulloa.

Hinta

40,50  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Paluunsa jälkeen hän halusi muuttaa talon tyyliä omannäköisekseen ja vuodesta 2013 alkaen Champagne Perseval-Fargesta tuli Champagne Clément Perseval. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.