Clément Perseval Chamery 1er Cru

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

20% Chardonnay, 30% Pinot Meunier, 50% Pinot Noir

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Kristallinkirkas, vaalean kellertävä väri. Tuoksu on hyvin hedelmäinen, mehevä, hieman paahteinen; persikkaa, päärynää, hieman punaista marjaa, aavistus ruutimaisuutta, mantelia. Maku on kuiva, varsin täyteläinen, hyvin hedelmäinen ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Erinomainen, runsas ruoka-samppanja. Esim. paistetut kampasimpukat, grillatut kalat, kateenkorva.

Viinialue

Chameryn Premier Cry-kylän tarhat Montagne de Reimsin pohjoisrinteillä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viini on kolmen vuosikerran sekoitus: 50% 2015, 30% 2014 ja 20% 2013. Vuotuinen tuotantomäärä vain noin 2500 pulloa. Kypsytetty hiivasakan päällä 15 kuukautta. Dégorgement heinäkuussa 2017.

Hinta

40,50  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Paluunsa jälkeen hän halusi muuttaa talon tyyliä omannäköisekseen ja vuodesta 2013 alkaen Champagne Perseval-Fargesta tuli Champagne Clément Perseval. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.