Clément Perseval Les Rouleaux 2012

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Kirkas, sitruunankeltainen väri. Tuoksu on monipuolinen: raikasta hedelmäisyyttä, vaniljaista mausteisuutta, pähkinäisyyttä ja hiivaleipämäistä paahteisuutta. Suussa viini on kuiva, piristävän hapokas, eläväinen ja maukas.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Vuonna 1981 istutettu itään päin katsova tarha. Pullotettu huhtikuussa 2013 ja korkinvaihto helmikuussa 2018.

Hinta

52,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.