Clément Perseval Les Rouleaux 2012

Väliaikaisesti loppu

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

12,5

Luonnehdinta

Kirkas, sitruunankeltainen väri. Tuoksu on monipuolinen: raikasta hedelmäisyyttä, vaniljaista mausteisuutta, pähkinäisyyttä ja hiivaleipämäistä paahteisuutta. Suussa viini on kuiva, piristävän hapokas, eläväinen ja maukas.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Vuonna 1981 istutettu itään päin katsova tarha. Pullotettu huhtikuussa 2013 ja korkinvaihto helmikuussa 2018.

Hinta

52,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Paluunsa jälkeen hän halusi muuttaa talon tyyliä omannäköisekseen ja vuodesta 2013 alkaen Champagne Perseval-Fargesta tuli Champagne Clément Perseval. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.