Clément Perseval Ratafia Gourmandise

Rypälelajikkeet

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

Alkoholi

17,5

Ruokasuositus

Voimakasaromiset juustot, appelsiini crème brülée ja rommirusinajäätelöä.

Pullokoko

70 cl

Muuta

Ratafia on rypälemehua, joka on väkevöity alkoholilla ja kypsytetty tammitynnyrissä. Cuvée Gourmandise on vuonna 2010 perustettu solera, josta pullotetaan joka vuosi kolmasosa. Pullotuksen jälkeen 114 litran tynnyrit täytetään taas väkevöidyllä rypälemehulla.

Hinta

50,00  ALV. 24%

Champagne, Ranska

Clément Persevalin pieni Samppanjatalo ja sen 3,20 hehtaarin tarhat sijaisevat Chameryn Premier Cru-luokitellussa kylässä Montagne de Reimsin pohjoisrinteellä. Tarhat (6 erillistä palstaa) viettävät pääosin koilliseen ja itään ja köynnösten keski-ikä on noin 35 vuotta. Tarhojen pinta-alasta 35% on Chardonnayta, 35% Pinot Noiria ja 30% Pinot Meunieria.

Clément on opiskellut viininviljelyä ja viinintekoa Avizessa ja lyhyen kurssin verran Domaine Leflaivella Puligny-Montrachet'ssa. Ennen paluutaan kotiin vuonna 2010 hän työskenteli pari vuotta Pouilly-Fuisséssa luomutilalla, jossa hän sai kokemusta luonnonmukaisesta ja biodynaamisesta viljelystä sekä luonnollisemmasta viininvalmistuksesta. Paluunsa jälkeen hän halusi muuttaa talon tyyliä omannäköisekseen ja vuodesta 2013 alkaen Champagne Perseval-Fargesta tuli Champagne Clément Perseval. Tarhoilla ei käytetä systemaattisesti kemikaaleja, mutta pakon edessä niitä voidaan käyttää sillä Clément haluaa välttää liiallista kuparin käyttöä. Vuodesta 2014 alkaen tarhat on kynnetty Hermann-hevosen voimin.