Kuvaus
Coca I Fitó Jaspi Maragda Magnum 2015

Rypälelajikkeet
Alkoholi
Kuvaus
Viiniä on vinifikaation jälkeen kypsytetty 12 kuukautta savisissa amphora-astioissa sekä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Luonnehdinta
Erittäin avoin, kehittynyt tuoksu on hyvin moniulotteinen. Siinä on kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja nahkaisuutta - myös paahteisuutta. Täyteläinen maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Suutuntumaltaan rotevasta, voimakkuudestaan huolimatta eloisasta mausta voi lisäksi erottaa hentoa kahvisuutta. Viinissä on runsaasti uuteaineita, jotka tuovat suutuntumaan runsauden. Pehmeät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus ryhdittävät kokonaisuutta ja kantavat viiniä pitkään, lämminhenkiseen ja hieman nahkaiseen, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.
Ruokasuositus
Selkeämakuiset, aromikkaat liharuoat ja kovat, suolaiset juustot.
Viinialue
Pullokoko
Laatikkokoko
Hinta
43,00 € ALV. 24%
Catalonia, Espanja
Cocan veljekset Toni ja Miquel perustivat Coca i Fitó -nimisen viinitalon vuonna 2006 valmistaen Montsantin denominaatioon kuuluvia viinejä. Toni oli kerännyt kokemusta viinintekijänä useilla perhetiloilla ympäri Kataloniaa ja Miquel puolestaan opiskeli kansainvälistä kauppaa kokin ammatin lisäksi. Coca i Fitón tavoitteena on tehdä elegantteja viinejä, jotka ilmentävät alkuperäänsä. Viinitarhoja viljellään luomumenetelmin ja vinifikaatioon pyritään puuttumaan mahdollisimman vähän. Vuodesta 2010 lähtien veljeksillä on ollut myös tarhoja D.O. Terra Altan alueella sekä vuodesta 2011 D.O. Empordàssa. Lisäksi heidän yhteistyönsä Roig Paralsin historiallisen viinitilan kanssa tuotti jo ensimmäisen viinin ja uusia projekteja mahdollisesti muilta Katalonian denominaatioilta saataneen tulevaisuudessa. Coca i Fito on sertifioutu "eco-sustainable" viinitila. EU- kriteerit tälle sertifioinnille kattavat luomumenetelmät viininvalmistuksessa, uusien energiamuotojen käyttämisen, vedenkierrätyksen sekä biodiversiteetin vaalimisen kokonaistoiminnassa unohtamatta kokonais hiilijalanjäljen minimoimista koko viinintekoprosessissa.