Clape Cornas 2018

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

13,50 %

Luonnehdinta

Syvä, rubiininpunainen väri. Tuoksu on punaisten, kypsien marjojen sävyttämä; kirsikkaa, yrttejä, vaniljaa. Maku on täyteläinen, ryhdikäs, mehevän hedelmäinen ja intensiivinen.

Ruokasuositus

Punaiselle lihalle, riistalle, koville juustoille.

Viinialue

Tuottajan vanhat köynnökset (30-80 vuotta) Cornasin rinteillä. 30 % sekoituksesta tulee Reynardin maineikkalta etelään viettävältä palstalta. Maaperä on pääosin graniittia.

Lehdistö

97/100p Decanter: Blueberry and liquorice on the nose at this stage, there's a little touch of acetone that is typical of Clape, along with some thyme and rosemary. Full-bodied, but not massive, this has plenty of immediate impact and drive, it really packs a punch on the finish. Powerful ingrained acidity drives the wine forward, as does an inner salinity and ripe but sharply pointed tannins. Ripe and approachable for Clape but still very Cornas, this is delicious now, but will reward cellaring too. Harvest started on the 12th of September. No destemming as usual, fermented in concrete, aged in large old oak barrels.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä tuotetaan vuodessa noin 18 000 pulloa. Viinin kypsytys on kestänyt 20-22 kuukautta vanhoissa ovaaleissa tammisammioissa (foudre).

Rhône, Ranska

Cornas käsittää kaikkiaan vain noin 130 hehtaaria erityisen suojaisia tarhoja karussa graniittipitoisessa maaperässä. Useimmat tarhat viettävät etelään ja kaakkoon, mikä tuo rypäleisiin runsaasti väriä ja konsentraatiota. Cornasin viinit tunnetaan mehevinä, runsaina ja ryhdikkäinä. Auguste Clapen viinitalo on Cornasin legenda. Ensimmäinen pullotettu vuosikerta oli 1955 ja 1969 alkaen koko tuotanto on pullotettu tilalla. Tila on hyvin pieni, vain 8,5 hehtaaria, josta 5,5 hehtaaria sijaitsee Cornasin alueella. Talon tarhat jakaantuvat 16 eri palstaan. Köynnösten keski-ikä on korkea ja niiden tuotanto vähäinen, vain noin 35 hehtolitraa hehtaaria kohden. Pyrkimyksenä on tuottaa erittäin kypsiä, voimakkaan makuisia rypäleitä. Viininvalmistus on perinteistä; betonitankeissa suoritetun alkoholikäymisen jälkeen viinejä kypsytetään ikivanhoissa, isoissa tammisammioissa noin 20-22 kuukautta. Cornasin ohella Clape tuottaa hieman Côtes du Rhône -viiniä, joka tehdään osittain Cornasin tarhojen nuorten köynnösten rypäleistä, sekä Vin des Amis-nimistä "pöytäviiniä" tasamaalla kasvaneista rypäleistä. Punaviinin ohella Clape tuottaa noin 1200 pulloa valkoista Saint-Peray-viiniä marsanne-lajikkeesta. Talon johdossa on nykyään Auguste Clapen poika Pierre-Marie, poikansa Olivierin kanssa.