Cornas Renaissance 2016

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

13,5

Viinialue

Tuottajan nuoret, 15-30 vuotiaat köynnökset, Cornasin alueella.

Lehdistö

94/100p Vinous: "Glass-staining ruby. Highly perfumed aromas of red and blue fruit preserves, licorice, olive paste and peony are complemented by a sexy floral overtone. Stains the palate with intense, mineral-accented black raspberry, boysenberry and spicecake flavors, while a floral pastille nuance gains strength with air. Velvety, even tannins shape an impressively long, floral finish that shows outstanding clarity and dark fruit thrust."

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Viiniä tuotetaan vuodessa noin 6000 pulloa.

Rhône, Ranska

Cornas käsittää kaikkiaan vain noin 130 hehtaaria erityisen suojaisia tarhoja karussa graniittipitoisessa maaperässä. Useimmat tarhat viettävät etelään ja kaakkoon, mikä tuo rypäleisiin runsaasti väriä ja konsentraatiota. Cornasin viinit tunnetaan mehevinä, runsaina ja ryhdikkäinä. Auguste Clapen viinitalo on Cornasin legenda. Ensimmäinen pullotettu vuosikerta oli 1955 ja 1969 alkaen koko tuotanto on pullotettu tilalla. Tila on hyvin pieni, vain 8,5 hehtaaria, josta 5,5 hehtaaria sijaitsee Cornasin alueella. Talon tarhat jakaantuvat 16 eri palstaan. Köynnösten keski-ikä on korkea ja niiden tuotanto vähäinen, vain noin 35 hehtolitraa hehtaaria kohden. Pyrkimyksenä on tuottaa erittäin kypsiä, voimakkaan makuisia rypäleitä. Viininvalmistus on perinteistä; betonitankeissa suoritetun alkoholikäymisen jälkeen viinejä kypsytetään ikivanhoissa, isoissa tammisammioissa noin 20-22 kuukautta. Cornasin ohella Clape tuottaa hieman Côtes du Rhône -viiniä, joka tehdään osittain Cornasin tarhojen nuorten köynnösten rypäleistä, sekä Vin des Amis-nimistä "pöytäviiniä" tasamaalla kasvaneista rypäleistä. Punaviinin ohella Clape tuottaa noin 1200 pulloa valkoista Saint-Peray-viiniä marsanne-lajikkeesta. Talon johdossa on nykyään Auguste Clapen poika Pierre-Marie, poikansa Olivierin kanssa.