Telmo Rodriguez Corriente 2020

Rypälelajikkeet

Garnacha, Graciano, Tempranillo

Alkoholi

14 %

Luonnehdinta

Tuoksu on voimakas ja kompleksinen; paljon tummia hedelmiä ja marjoja sekä hieman anista ja makeaa mausteisuutta. Maku on tuhti ja täyteläinen; täynnä mustaherukkaa, luumua sekä kuivattuja hedelmiä joita tukee hento toffeen ja vaniljan maku. Viinillä on pitkä ja harteikas jälkimaku. Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Tummat ja tuhdit liharuoat sekä tomaattipohjaiset padat ja kastikkeet.

Viinialue

DOC Rioja. Rypäleet on kerätty viileältä Lanciegon vyöhykkeeltä Rioja Alavesan alueelta. Maaperä on erittäin köyhää, kivistä sekä kalkkipitoista.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Rypäleet on kerätty manuaalisesti ja ensimmäinen rypäleiden tarkka valikointi on tehty jo viinitarhoilla. Viinin alkoholikäyminen on tapahtunut sementti ja terästankeissa. Viinin kypsytykseen on käytetty sekä ranskalaista että amerikkalaista tammea ja kypsytys on tapahtunut sekä pienissä tammitynnyreissä että suurissa tammiastioissa.

Hinta

17,50  ALV. 24%

Bottlescouts logo

Rioja, Espanja

Telmo Rodriquez on yksi pioneereista Espanjan viinintekijöiden joukossa. Telmo on intohimoinen paikallisten ja vähemmän tunnettujen alkuperäislajikkeiden sekä terroir-ajattelun puolestapuhuja. Tämä filosofia on selkeästi huomattavissa viinitalon toiminnassa sekä viineissä. Telmon viinitarhat ovat biodynaamisesti ja yksinomaan 'bush-vine' tyyliin viljeltyjä. Viinitalon harvinaisemmat huippuviinit ovat niittäneet mainetta maailmalla, mutta myös talon huokeammat viinituotokset ovat saaneet yhtä paljon kehuja ja omaavatkin upean hinta-laatusuhteen.

Talon viinit tulevat Espanjan klassilta alueilta kuten Riojasta, Ribera del Duerosta sekä Ruedasta ja Telmon Rodriquezin pääviinitalo sijaitseekin Rioja Alavesan alueella. Kuitenkin Compañian ja Telmon yhtenä filosofiana on tuoda esiin jo melkein unohdettuja traditioita sekä herättää uudelleen henkiin Espanjan hylättyjä ja unohdettuja viinialueita ja -tarhoja sekä Espanjan alkuperäislajikkeita, jotka ovat jääneet modernin viinimaailman jalkoihin. Näin viiniprojektit Malagassa, Cebreroksessa, Cigalesissa ja Alicantessa ovat saaneet alkunsa.

Telmo opiskeli viininviljelyä ja oenologiaa Bordeauxin yliopistossa ja ennen oman projektinsa aloittamista 90-luvun alkupuolella, hän on toiminut perheensä maailman kuulun viinitalon, Remellurin, viinintekijänä.