Corvezzo Merlot Bio 2019

Rypälelajikkeet

Merlot

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Tuoksu on kypsän hedelmäinen ja mausteinen. Maku on melko täyteläinen ja todella samettinen. Aavistus tammen tuomaa mausteisuutta.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen ja mutkaton punaviini moneen erilaiseen rentoon ruokahetkeen. Lihaisat antipasti-lajitelmat, maukkaat pitkään haudutetut pataruoat sekä talviset risottot.

Viinialue

Veneto

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Kypsytys osittain terästankeissa sekä isoissa tammitynnyreissä.

Hinta

13,50  ALV. 24%

Veneto, Italia

Corvezzon viinitila sai alkunsa vuonna 1960 kun Giovanni Corvezzo perusti viinitilan Cessalton alueelle, jossa hänen isänsä Giuseppe oli työskennellyt viinitarhoilla jo 1900-luvun alkupuoliskolta lähtien. Corvezzon tila sekä viinitarhat sijaitsevat edelleen näillä samoilla jo Rooman valtakunnan ajoilta tunnetuilla erittäin hedelmällisillä mailla. Viinitila on edelleen Corvezzon perheen omistuksessa ja Giovanni jr. vastaa talon toiminnasta yhdessä viinitiiminsä kanssa. Tällä hetkellä perhe viljelee noin 150 ha viinitarhoja ja koko tuotanto tulee omilta tarhoilta ja on 100% luomusertifioitua 2017 vuodesta lähtien. Synteettisistä rikka- ja kasvimyrkyistä Corvezzo luopui jo 1999 ja luomuprosessi sai alkunsa virallisesti vuonna 2010. Corvezzo tuottaa kaiken tarvitsemansa sähköenergian aurinkopaneeleilla.

Corvezzo on yksi merkittävimmistä luomu-Prosecco tuottajista ja tällä hetkellä ainoa, jonka koko tuotanto 100% luomusertifioitua.