Leflaive Côte de Beaune Villages 2018

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13 %

Luonnehdinta

Keskisyvä, läpikuultavan rubiininpunainen väri. Tuoksu on mehevän marjaisa, pinotmainen; kirsikkaa, vadelmaa, savua, yrttejä. Maku on keskitäyteläinen, raikas, mehevä, notkea ja tasapainoinen.

Ruokasuositus

Notkea ja tasapainoinen Burgundi linturuuille, vaalealle lihalle, paistetulle kalalle.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

39,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Viinitalo on perustettu vuonna 1984. Olivier Leflaive työskenteli aiemmin sukutilansa Domaine Leflaiven johtajana, mutta päätti aloittaa oman projektinsa. Maison Olivier Leflaive toimii osittain négociant-viinitalona, mutta suhteet viljelijöihin ovat hyvin tiivit ja sopimukset pitkiä. Toiminta-ajatuksena alusta asti onkin ollut laadun korostaminen ja mikäli joidenkin tarhojen laatu ei ole riittävä, myydään sato sillä kertaa eteenpäin viinien laadun takaamiseksi. Huomioitavaa on myös se, että talo ei osta viiniä tai mehua, vaan ainoastaan rypäleitä.  

Maison Olivier Leflaive on myös hankkinut tarhoja omistukseensa ja aloittanut Domaine viinien tuottamisen négociant viinien ohella. Nykyisellään omia tarhoja on 16 hehtaaria, ja tämä kattaa noin 15 % tuotannosta. Heille palautui myös vajaa 2 ha Domainen Leflaiven biodynaamisesti viljeltyjä tarhoja vuonna 2009. Nämä olivat aiemmin vuokrattuina Domaine Leflaivelle. Näitä tarhoja ovat Chevalier-Montrachet, Bâtard-Montrachet, Pucelles, Folatières ja Sous le Dos d'Ane. Talon tyylin muuttuminen enologi Franck Gruxin tulon myötä kahdeksankymmentäluvun lopulla on nostanut Olivier Leflaiven Burgundin parhaimpien tuottajien joukkoon. Pääasiassa tuotanto on keskittynyt valkoviineihin, mutta valikoimassa Maison Olivier Leflaivella on myös Côte de Beaunen punaviinejä.