Du Grappin Côte de Brouilly 2016

Rypälelajikkeet

Gamay

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Purppuranpunainen väri. Tuoksu on herkkä ja moniulotteinen: orvokkia, punaherukkaa, kirsikkaa, kanelia. Suussa viini tuntuu keskitäyteläiseltä, raikkaalta, marjaisalta ja mukavalta.

Ruokasuositus

Leikkeleet, kevyet linturuuat, jne.

Viinialue

Haut de Chavannes-viinitarha Mont Brouillyn rinteellä. Maaperä alueelle tyypillistä sinistä graniittia.

Muuta

Viini on kypsynyt kymmenen kuukauden ajan käytetyissä burgundilaisissa tammitynnyreissä.

Hinta

21,90  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Mainosalalla työskennellyt australialainen Andrew Nielsen koki viinillisen valaistuksen maistaessaan Domaine Dujacin Clos de la Rochea. Tuon kokemuksen innoittamana hän päätyi kalifornialaisen töihin Pinot Noir-spesialisti Koste Brownen kautta ensin Felton Roadille Central Otagoon, sieltä Yarra Valleyn Coldstreamille ja viimein Simon Bizelle Savigny-le-Beauneen. Simon Bizen "valtavalla" 22 hehtaarin viinitalolla Andrew ihmetteli miksei eri tarhoja valmisteta omiksi viineikseen, vaikka ne ovat niin luonteikkaita. Tämä ihmetteli johti viimein siihen, että Andrew halusi perustaa oman micro-negociant talon, joka voisi jakaa ihmisille Savignyn ilosanomaa. 

Le Grappinin tavoitteena on löytää erikoisia, aliarvostettuja palstoja, joita hoitavat asialleen omistautuneet ja motivoituneet viljelijät. Samalla hän haluaa kokeilla voiko viljely- ja viininvalmistustekniikoita muuttamalla päästä vieläkin parempiin tuloksiin. Kokeet voivat olla hyvinkin ennakkoluulottomia etenkin niin perinteisen Burgundin mittakaavassa.

Du Grappin etiketillä varustetaan ne pullot, jotka ovat Maconnais'n, Beaujolais'n ja Rhônen alueen helpommin juotavia "janoviinejä". Rypäleet näihin viineihin saadaan vallankumouksellisilta ja intohimoisilta viljelijöiltä ja viinit ovat elinvoimaisia ja persoonallisia.