Côte-Rôtie 2017

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuuat, kuten riista. Voimakkaat, kovat juustot.

Lehdistö

93-96/100p The Wine Advocate: The 2017 Cote Rotie was still in separate lots when I visited, yet I came away with remarkably similar impressions from the Gerine (fragrant charming and silky) and le Plomb (taut, intense and structural) as I did last year. A number of other lots will go into the final assemblage (Chavaroche, Fongeant, Lezardes and several more, probably including La Landonne). There's more cracked pepper and violets on the nose of the 2017 than the 2018 and also a touch more crispness and tension on the palate.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.