Jamet Côte-Rôtie 2018

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14,00 %

Ruokasuositus

Voimakkaat liharuuat, kuten riista. Voimakkaat, kovat juustot.

Lehdistö

92-95/100p The Wine Advocate: I tasted four different lots that will go into Jamet's 2018 Cote Rotie. All showed wonderfully silky, elegant tannins, which should make the wine approachable when young. Aromas and flavors range from violets and raspberries to darker notes of cassis and blueberry in these generally full-bodied barrel samples. 96/100p Decanter Magazine: Liqueur-fruited, incredibly dense and opulent. The alcohol is quite high and the fruit very dark, underscored by big, slightly blocky and tight tannins. Rich, warming and generous style; very much a solaire vintage.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.