Jamet Côtes du Rhône Blanc 2021

Rypälelajikkeet

3 % Grenache Blanc, 30 % Viognier, 60 % Marsanne, 7 % Roussanne

Alkoholi

13,00

Luonnehdinta

Keskisyvä oljenkeltainen väri. Tuoksu on avoin ja runsas: appelsiinia, aprikoosia, tammen mausteisuutta ja ruutia. Maultaan viini on kuiva, täyteläinen, tasapainoisen hapokas ja mehukkaan hedelmäinen jättäen monipuolisen ja pitkän jälkimaun.

Ruokasuositus

Erilaiset runsaanmakuiset kala- ja äyriäisruuat. Fritto misto, Bouillabaisse, Risotto nero, jne...

Viinialue

Ampuis'n kylän alueella sijaitsevat palstat: Lézardes, Cognet, Plomb, Tartaras, Champrond. Maaperä liuskekiveä ja kalkkipitoista savea.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Muuta

Alkoholikäyminen ja kypsytys puolelle viinistä terästankeissa ja puolelle tammitynnyreissä.

Hinta

29,90  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.