Jamet Côtes du Rhône Equivoque 2019

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14,00 %

Viinialue

Palstat jäävät juuri Côte-Rôtie alueen ulkopuolelle. Johtuen viinitarhojen sijainnista kahden appellaation rajalla, viini on saanut nimen Equivoque = Epäselvä. Palstat ovat aina tuottaneet laadullisesti poikkeuksellisen hyvää viiniä ja vuosikerta 2015 se valmistettiin ensimmäistä kertaa omana viininään.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Käymisessä mukana osa rangoista. Viiniä on kypsytetty 22 kuukautta tammitynnyreissä.

Hinta

52,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.