Jamet Côtes du Rhône Equivoque 2016

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

13,00 %

Viinialue

Palstat jäävät juuri Côte-Rôtie alueen ulkopuolelle. Joshtuen viinitarhojen sijainnista kahden appellaation rajalla, viini on saanut nimen Equivoque = Epäselvä. Palstat ovat aina tuottaneet laadullisesti poikkeuksellisen hyvää viiniä ja vuosikerta 2015 se valmistettiin ensimmäistä kertaa omana viininään.

Muuta

Käymisessä mukana osa rangoista. Viiniä on kypsytetty 22 kuukautta tammitynnyreissä.

Hinta

45,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.