Côtes du Rhône Rouge 2017

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

13,0

Luonnehdinta

Keskisyvän punainen. Tuoksu on kypsän marjaisa, lakritsaa, orvokkia, kypsiä tummia marjoja. Maku on keskitäyteläinen, notkea, mausteinen ja raikas. Todella hieno syrah, joka muistuttaa luonteeltaan Jametin upeita Côte-Rôtie-viinejä.

Ruokasuositus

Upea yleisviini vaalealle ja tummalle lihalle.

Viinialue

Jamet'lla on noin 3 hehtaaria Côtes du Rhône-tarhoja Côte-Rôtien alueen lähellä olevalla tasangolla ja Côte-Rôtien tarhojen lähellä alueen jyrkillä etelärinteillä.

Lehdistö

91/100p www.robertparker.com: Slightly bigger, richer and riper than the IGP Syrah, the 2017 Cotes du Rhone is medium to full-bodied, creamy and supple, with similar notes of crushed stone, a fumé-like character. But it also has blackberries, black olives and hints of espresso. It finishes silky and long. Jean-Paul Jamet points out that it comes from schist soils identical to Côte Rôtie but from younger vines. Like the IGP, it's destemmed and aged in old barrels.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

26,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.