Jamet Côtes du Rhône Rouge 2021

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

12,50 %

Luonnehdinta

Keskisyvän punainen. Tuoksu on kypsän marjaisa, lakritsaa, orvokkia, kypsiä tummia marjoja. Maku on keskitäyteläinen, notkea, mausteinen ja raikas. Todella hieno syrah, joka muistuttaa luonteeltaan Jametin upeita Côte-Rôtie-viinejä.

Ruokasuositus

Upea yleisviini vaalealle ja tummalle lihalle.

Viinialue

Jamet'lla on noin 3 hehtaaria Côtes du Rhône-tarhoja Côte-Rôtien alueen lähellä olevalla tasangolla ja Côte-Rôtien tarhojen lähellä alueen jyrkillä etelärinteillä.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

29,90  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Jametin viinitalo on Côte-Rôtien legendoja. Talo omistaa viinitarhoja noin 17 hehtaaria, joista valtaosa sijaitsee Côte-Rôtien parhailla rinteillä. Talon tarhat ovat jakaantuneet noin 30 palstaan ja suurin osa talon viineistä on sekoituksia eri palstoilta. Jametilla on myös hieman tarhoja Côtes du Rhônen alueella, aivan Côte-Rôtien alueen tuntumassa. Näistä tarhoista Jamet tuottaa poikkeuksellisen upeita Côtes du Rhône-viinejä. Vuosikerrasta 2015 eteenpäin talon tuotannossa tulee olemaan myös valkoinen Condrieu-viini, Viognier-lajikkeesta.

Talon johdossa ovat Jean-Paul ja Corinne Jamet ja talon ensimmäinen vuosikerta oli 1986; ennen tätä talon johdossa oli Jean-Paulin isä Joseph Jamet. Viininteossa rypäleterttujen rangat saavat lähes aina olla mukana käymisessä antamaan aromikkuutta ja ryhtiä. Uutta tammea käytetään kypsytyksessä hyvin varovasti (yleensä 15-20 prosenttia), joten Jametin viinit eivät koskaan ole liian tammisia. Jametin viinit ovat aromikkuudessaa ja hienostuneessa tyylissään alueen omaleimaisimpia.