Domaine des Lises Crozes-Hermitage 2019

Rypälelajikkeet

Syrah

Alkoholi

14,00 %

Luonnehdinta

Tummanpunainen, nuorekas väri. Tuoksu on mehevä, kypsän hedelmäinen, moniulotteinen; lakritsaa, orvokkia, yrttejä, kirsikkaa. Maku on melko täyteläinen, mausteinen, hyvähappoinen, pitkä, varsin pehmeä.

Ruokasuositus

Runsaanmakuisille liharuuille ja juustoille.

Laatikkokoko

12 kpl/laatikko

Hinta

31,00  ALV. 24%

Rhône, Ranska

Domaine des Lises on Alain Graillotin pojan, Maxime Graillotin, viinitila, joka sijaitsee Domaine Alain Graillotin viinitalon yhteydessä. Talon omistuksessa on 5 hehtaaria viinitarhoja Crozes-Hermitagen alueella. Omien tarhojen ohella Maxime tekee Equis-nimen alla viinejä ostetuista rypäleistä. Näita ovat mm Cornas ja Equinox Crozes-Hermitage. Maximen periaatteena on tehdä yhteistyötä vain yhden viljelijän kanssa per tuotantoalue, jotta laatu on varmuudella hyvää. 

Talon ensimmäinen vuosikerta oli 2004. jatkossa Maxime tuottaa myös pieniä määriä viinejä Cornasin ja Saint-Josephin alueilta. Maximen tuottamien viinien tyyli poikkeaa hieman Alain Graillotin viineistä. Suurimmat erot löytyvät viininvalmistuksesta. Maxime poistaa 100%:sti rangat ennen käymista kun taas isä Alain antaa rankojen olla mukana käymisastiassa. Maxime antaa malolaktisen käymisen tapahtua pienissä tammitynnyreissä, Alainin antaessa sen tapahtua isoissa astioissa. Maxime Graillotin viinit ovat moderneja, aromikkaita ja viileän ilmaston syrah'n luonnetta kunnioittavia. Ne ovat Alain Graillotin viineihin verrattuna aavistuksen helpommin lähestyttävia ja pyöreämpiä ja kenties hieman aikaisemmin nautittavia.