Cuatro Pasos Mencia 2016

Rypälelajikkeet

Mencia

Alkoholi

13,5

Luonnehdinta

Syvän punainen, hieman kehittynyt. Tuoksu on mausteinen, hedelmäinen, hieman tamminen; lakritsaa, luumua, mustikkaa. Maku on varsin täyteläinen, ryhdikäs, mausteinen ja hieman tamminen.

Vegaaninen viini.

Ruokasuositus

Yleisviini voimakkaille liharuuille.

Viinialue

Bierzon alue, Kastilia ja Leonin maakunnassa.

Lehdistö

91/100p Decanter

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Yli 80-vuotiaat köynnökset. Viiniä on kypsytetty käymisen jälkeen 2-3 kuukautta tammitynnyreissä, joista 1/3 on uusia. Nimensä viini on saanut neljästä karhun jalanjäljestä, jotka löytyivät viinitarhalta.

Hinta

12,90  ALV. 24%

Rias Baixas, Espanja

Martin Codax on Galician maakunnassa sijaitsevan Rias Baixas-viinialueen merkittävin tuottaja. Viinitalo perustettiin vuonna 1986 ja sen omistajina on yli 500 paikallista Albariño-viljelijää. Nimensä talo on saanut kuuluisan galicialaisen runoilijan ja trubaduurin mukaan. Sen osakkaiden omistuksessa oleva viinitarhojen pinta-ala on noin 420 hehtaaria, jakautuen jopa 2000 eri palstaan. Koko Rias Baixasin viinialueen koko on noin 3400 hehtaaria ja viinejä tuottaa noin 200 viinitaloa, joista 10-15 hallitsee käytännössä koko kauppaa.

Martin Codax sijaitsee Pontevedran provinssissa, Cambadosin kaupungissa, aivan Atlantin rannikon tuntumassa. Viinitarhat sijaitsevat Salnésin laaksossa, jota pidetään Albariño-lajikkeen alkuperäisenä kasvualueena. Salnésin laakso tuottaa jopa 70 % Rias Baixasin viinialueen Albariño-rypäleistä. Salnésin laakso tuottaa käytännössä vain Albariño-lajiketta, muiden Rias Baixasin ala-alueiden tuottaessa Albariñon ohella myös muita paikallisia lajikkeita. Salnésin laakso maaperä on pääasiassa graniittia ja hiekkaa. Ilmastoon vaikuttaa voimakkaasti Atlantin läheisyys, vuotuisen sademäärän ollessa noin 1800 mm. Talo on myös laajentanut toimintaansa Bierzon viinialueelle, jossa tuotannossa on kaksi punaviiniä, Mencia-lajikkeesta; Cuatro Pasos ja Martin Sarmiento. Uusin aluevaltaus on Rioja, jossa talo tuottaa yhtä viiniä; El Camino. Viinien ohella Martin Codaxin tuotannossa on myös kirkasta rypäleviinaa sekä yrtti- ja kahvilikööriä.