Domaine de la Pinte Cuvée d’Automne

Rypälelajikkeet

Chardonnay, Savagnin

Alkoholi

15,50 %

Luonnehdinta

Todella moniulotteinen tuoksu; kypsiä eksoottisia hedelmiä, pähkinäisyyttä, leipomoaromeita. Keskitäyteläinen maku on kuiva, umamipitoinen ja monipuolinen. Tämä viini on kuin sinfonia, vaikea kuvailla sanallisesti niin että sanat tekisivät makuelämykselle oikeutta.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen viini ruokapöydässä rakenteensa ja maun syvyyden ansiosta. Kokeile erilaisten sieniruokien tai kypsien alppijuustojen kanssa.

Muuta

Kypsytys erikokoisissa tammiastioissa neljän vuoden ajan ouillé, osa Savagninista kypsytettiin hiivaketon alla kuten Vin Jaune.

Hinta

29,00  ALV. 24%

Jura, Ranska

Jo 1800-luvulla perustetun Domaine de la Pinten voidaan katsoa saaneen uuden alkunsa vuonna 1953 kun Roger Martin istutti parikymmentä hehtaaria köynnöksiä palstoille, joilla ei Phylloxeran jälkeen oltu tehty uudelleenistutuksia. Nykyään talon johdossa on Rogerin poika, Pierre Martin, ja hehtaareja on 34, köynnösten uudelleenistutuksista johtuen näistä tosin vain 23 tuottaa viiniä tällä hetkellä. Pinten tarhat sijaitsevat Arbois'n alueella. Suuri osa palstoista on maaperältään sinistä merkeliä. Koska Savagnin menestyy tällaisessa maassa erityisen hyvin, on puolet Pinten köynnöksistä Savagninia. Noin kolmasossa on punaisia lajikkeita, Poulsardia, Trousseauta ja Pinot Noiria ja loput Chardonnayta ja Melon à Queue Rougea.

Tuotanto on ollut vuodesta 1999 alkaen luonnonmukaista ja vuoden 2009 jälkeen biodynaamista. Biodynaamisen viljelyn ansiosta rypäleissä esiintyy enemmän luonnon omia hiivakantoja ja se saa aikaan omaleimaisempia viinejä. Kellarissa pyritään mahdollisen vähäiseen manipulaatioon ja viininvalmistus on erittäin luonnollista.
Käyminen tapahtuu luonnonhiivoilla ja sulfiittien lisäys on hyvin maltillista. Kypsytys tapahtuu erikokoisissa tammiastioissa ja kypsytyksen kesto vaihtelee lajikkeittain: Poulsard vuoden ajan, Savagnin ouillé 3-5 vuotta, Vin Jaune vähintään kuusi vuotta ja kolme kuukautta, muut lajikkeet 18-24 kuukautta.