Vindirekt Logo

79,00  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 9189GS8J12W1 Osasto:

Kuvaus

Dal Forno Valpolicella Superiore 2014

Rypälelajikkeet

20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta, 70% Corvina

Alkoholi

14,50

Kuvaus

Vuosi 2014 oli vaikea vuosi Valpolicellan alueella ja Dal Forno teki päätöksen olla tuottamatta ollenkaan Amaronea, keskittäen koko 2014 satonsa Valpolicella Superiore viiniin. Voisikin sanoa, että tämä kyseinen viini vuosikertaa 2014 on todellinen Superiore tason viini, tai enemmänkin 'pikku-Amarone'.

Ruokasuositus

Hirvipata ja pottuvoi. Osso Bucco alla Milanese. Pippuripihvi ja paahdetut juurekset.

Viinialue

DOC Valpolicella Superiore

Lehdistö

95/100p James Suckling: "A beautiful, polished red with dried-berry, plum, floral and cedar aromas. Full body and a flavorful finish. Extremely refined and polished, more so than many past vintages. Already gorgeous, but needs a year or two to come together. Better after 2022."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy 24kk uusissa ranskalaisissa tynnyreissä, jonka jälkeen 3 vuotta pullossa.

Hinta

79,00  ALV. 24%

Italia

Romano Dal Forno kuuluu ehdottomasti Veneton ja koko Italian viinituottaja legendojen joukkoon. Dal Forno on verrattain nuori viinituottaja, Romanon aloittaen viinin viljelyn/valmistuksen vasta 80-luvun alussa. Romanon esikuvana ja mentorina toimi Giuseppe Quintarelli. Lyhyessä ajassa Dal Fornon viinit ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen korkean arvostuksen ja tuottajaa pidetäänkin yhtenä Amarone-viinin benchmark tuottajana.

Dal Forno viljelee 26 hehtaaria viiniköynnöksiä Val d'Illasi:n alueella, joka itseasiassa sijaitsee Valpolicella Classico, viinialueen 'sydämen', ulkopuolella. Tarhoilla kasvaa pääosin kahta punaista lajiketta; Corvina ja Rondinella. Dal Fornon juttu on erittäin pitkään kypsytetty todella intensiivinen Amarone, mutta Amaronen lisäksi talo tuottaa myös pieniä määriä todella spesiaalia Valpolicella Superiorea. Vuosittaiset tuotantomäärät ovat 30 000 - 45 000 pullon välillä.

Tarhoilla työskentely vie suurimman osan Dal Fornon perheen ajasta ja sanotaankin että he eivät vain tunne läpikotaisin jokaista köynnöstä tai rypäleterttua erikseen, vaan jokaisen yksittäisen rypäleen. Satoisuudet ovat todella matalia ja tarhoilta valitaan vain täydelliset rypäleet. Viinit kypsyvät vuosia ranskalaisissa tammitynnyreissä ja verraten perinteiseen Amaroneen, Dal Fornon viinit ovat täysin kuivia. Tavoitteena on saada Corvina ja Rondinella lajikkeet näyttämään maksimaalisen potentiaalinsa.

Dal Fornon Amaronea julkaistaan lähes jokaisesta sadosta paitsi vuosina 1984, 1992, 2005, 2007, 2014, ei valmistettu ollenkaan Amaronea, koska vuosikerta ei täyttänyt talon korkeita standardeja. Näinä vuosina koko tuotanto on mennyt Valpolicella Superiore viiniin.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Dal Forno Valpolicella Superiore 2014

Rypälelajikkeet

20% Rondinella, 5% Croatina, 5% Oseleta, 70% Corvina

Alkoholi

14,50

Kuvaus

Vuosi 2014 oli vaikea vuosi Valpolicellan alueella ja Dal Forno teki päätöksen olla tuottamatta ollenkaan Amaronea, keskittäen koko 2014 satonsa Valpolicella Superiore viiniin. Voisikin sanoa, että tämä kyseinen viini vuosikertaa 2014 on todellinen Superiore tason viini, tai enemmänkin 'pikku-Amarone'.

Ruokasuositus

Hirvipata ja pottuvoi. Osso Bucco alla Milanese. Pippuripihvi ja paahdetut juurekset.

Viinialue

DOC Valpolicella Superiore

Lehdistö

95/100p James Suckling: "A beautiful, polished red with dried-berry, plum, floral and cedar aromas. Full body and a flavorful finish. Extremely refined and polished, more so than many past vintages. Already gorgeous, but needs a year or two to come together. Better after 2022."

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Viini kypsyy 24kk uusissa ranskalaisissa tynnyreissä, jonka jälkeen 3 vuotta pullossa.

Hinta

79,00  ALV. 24%

Italia

Romano Dal Forno kuuluu ehdottomasti Veneton ja koko Italian viinituottaja legendojen joukkoon. Dal Forno on verrattain nuori viinituottaja, Romanon aloittaen viinin viljelyn/valmistuksen vasta 80-luvun alussa. Romanon esikuvana ja mentorina toimi Giuseppe Quintarelli. Lyhyessä ajassa Dal Fornon viinit ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen korkean arvostuksen ja tuottajaa pidetäänkin yhtenä Amarone-viinin benchmark tuottajana.

Dal Forno viljelee 26 hehtaaria viiniköynnöksiä Val d'Illasi:n alueella, joka itseasiassa sijaitsee Valpolicella Classico, viinialueen 'sydämen', ulkopuolella. Tarhoilla kasvaa pääosin kahta punaista lajiketta; Corvina ja Rondinella. Dal Fornon juttu on erittäin pitkään kypsytetty todella intensiivinen Amarone, mutta Amaronen lisäksi talo tuottaa myös pieniä määriä todella spesiaalia Valpolicella Superiorea. Vuosittaiset tuotantomäärät ovat 30 000 - 45 000 pullon välillä.

Tarhoilla työskentely vie suurimman osan Dal Fornon perheen ajasta ja sanotaankin että he eivät vain tunne läpikotaisin jokaista köynnöstä tai rypäleterttua erikseen, vaan jokaisen yksittäisen rypäleen. Satoisuudet ovat todella matalia ja tarhoilta valitaan vain täydelliset rypäleet. Viinit kypsyvät vuosia ranskalaisissa tammitynnyreissä ja verraten perinteiseen Amaroneen, Dal Fornon viinit ovat täysin kuivia. Tavoitteena on saada Corvina ja Rondinella lajikkeet näyttämään maksimaalisen potentiaalinsa.

Dal Fornon Amaronea julkaistaan lähes jokaisesta sadosta paitsi vuosina 1984, 1992, 2005, 2007, 2014, ei valmistettu ollenkaan Amaronea, koska vuosikerta ei täyttänyt talon korkeita standardeja. Näinä vuosina koko tuotanto on mennyt Valpolicella Superiore viiniin.