Daniel Reverdy Sancerre Blanc 2020

Rypälelajikkeet

Sauvignon Blanc

Alkoholi

13,50 %

Luonnehdinta

Tuoksu on lajikkeelle tyypillinen: greippiä, ruohoa, mustaherukanlehteä. Suussa viini on keskitäyteläinen, eloisan hapokas ja hedelmäinen.

Ruokasuositus

Monenlaiset kala-, äyriäis- ja kasvisruuat, kalakeitosta parsaan ja niin edelleen.

Pullokoko

75 cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Köynnökset keski-iältään noin 30 vuotta. Alkoholikäyminen matalassa lämpötilassa 14-17 astetta. Viiniä on kypsytetty terästankeissa sakan päällä kuuden kuukauden ajan.

Hinta

22,50  ALV. 24%

Ranska

Daniel Reverdy & Fils viinitalo sijaitsee Verdignyn kunnan alueella Sancerren sydämessä. 9,3 hehtaarin alalla viiniä viljelevä talo valmistaa alueen valko- rosée- ja punaviinejä. Miltei kaikki palstat sijaitsevat Sancerrelle tyypillisellä vaalealla kalkkipitoisella savimaalla.

Daniel Reverdy istutti ensimmäiset köynnöksensä 1980-luvulla otettuaan maatilan vetovastuun isältään. Vuonna 2000 mukaan liittyi Danielin poika Cyrille, joka oli valmistunut Beaunen maineikkaasta viinikoulusta. Cyrillen ansiosta viinejä alettiin nyt pullottaa itse ja myydä nimellä Daniel Reverdy & Fils. Talon toiminta-ajatuksena on perinteiden ja olosuhteiden kunnioitus. Heidän viinejä maistaessaan voi todeta tuon huomata helposti.