De Villaine Rully Blanc 1er Cru Rabourcé 2018

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

14%

Luonnehdinta

Tuoksu on tiukan sitruunainen ja hieman mineraalinen. Maku on ryhdikkään hapokas, hienostuneen mineraalinen, intensiivinen ja tiivis. Maussa on sitruunaa, mineraalisuutta ja yrttisyyttä. Kokonaisuus on tiiviin ryhdikäs ja raikas.

Ruokasuositus

Paistetuille vaaleille kalaruuille, meriravuille tai vaaleille lihoille.

Viinialue

Rabource on noin 8ha 1er Cru tarha. Tarha sijaitse noin 230-290m korkeudesta, ja on yksi Rullyn-kylän korkeimmista. Tarhan maaperä on kalkkikiven ja saven sekoitus, jossa on myös runsaasti kiviä. Laadulliseti Rabourcea pideätään yhtenä Rullyn parhaimpana palstana

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

50,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine de Villainen viinitila sijaitsee Bouzeronin kylässä Côte Chalonnaisen alueella. Bouzeron tunnetaan Aligoté-lajikkeen tärkeimpänä kasvualueena Burgundissa. Bouzeron sai oman AOC luokituksen vuonna 1997 ja kylä on Burgundin ainoa, jossa Aligoté kasvaa ensisijaisesti rinteillä tuottaen korkeaa laatua. Domainen de Villainen omistajina ovat Aubert de Villaine ja hänen amerikkalainen vaimonsa Pamela. Talon johtajana ja kellarimestarina toimii Pierre de Benoist de Gentissart. Tilan koko on noin 22 hehtaaria ja siitä 12,5 hehtaaria on omistettu Aligoté Doré-lajikkeen viljelylle. Aligoté Doréta pidetään olennaisesti laadukkaampana kuin Aligoté Vertiä, jota yleisesti viljellään Burgundissa. Bouzeronin tarhojen ohella talolla on Chardonnay-tarhoja Rullyssa ja Pinot Noir-tarhoja Mercureyssä. Tilalla on luomusertifiointi. Talon viinit saavat käydä ja kypsyä isoissa tammiastioissa (foudre) ja yleensä viinejä kypsytellään 10-12 kuukautta ennen lanseerausta markkinoille. Talon tuotanto on hyvin tarkasti kiintiöity markkinakohtaisesti.