De Villaine Rully Blanc 1er Cru Raclot 2018

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

14%

Luonnehdinta

Raclot on tuoksultaan kypsän aromaattinen, hieman kukkea ja runsaan periskkainen. Maku on kuiva, hyvä happoinen, suuntäyttävä ja hieman öljyinen. Sauva, kypsää persikkaa, vaaleita kukkia. Kokonaisuus on runsaan suuntäyttävä ja kypsä.

Ruokasuositus

Mainio viini tuhdeille kalaruuille ja kermaisille linturuuille.

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Raclot käy ja kypsyy osittain 600-litran demi-muid tynnyreissä ja oisittain perinteisissa 225-litran barrique tynnyreissä. Kypsytys tynnyreissä 12-18kk jonka jälkeen pullossa noin 12kk.

Hinta

52,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine de Villainen viinitila sijaitsee Bouzeronin kylässä Côte Chalonnaisen alueella. Bouzeron tunnetaan Aligoté-lajikkeen tärkeimpänä kasvualueena Burgundissa. Bouzeron sai oman AOC luokituksen vuonna 1997 ja kylä on Burgundin ainoa, jossa Aligoté kasvaa ensisijaisesti rinteillä tuottaen korkeaa laatua. Domainen de Villainen omistajina ovat Aubert de Villaine ja hänen amerikkalainen vaimonsa Pamela. Talon johtajana ja kellarimestarina toimii Pierre de Benoist de Gentissart. Tilan koko on noin 22 hehtaaria ja siitä 12,5 hehtaaria on omistettu Aligoté Doré-lajikkeen viljelylle. Aligoté Doréta pidetään olennaisesti laadukkaampana kuin Aligoté Vertiä, jota yleisesti viljellään Burgundissa. Bouzeronin tarhojen ohella talolla on Chardonnay-tarhoja Rullyssa ja Pinot Noir-tarhoja Mercureyssä. Tilalla on luomusertifiointi. Talon viinit saavat käydä ja kypsyä isoissa tammiastioissa (foudre) ja yleensä viinejä kypsytellään 10-12 kuukautta ennen lanseerausta markkinoille. Talon tuotanto on hyvin tarkasti kiintiöity markkinakohtaisesti.