De Villaine Rully Blanc 1er Cru Cloux 2018

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholi

14%

Luonnehdinta

Kypsä ja hieman trooppisiin hedelmiin vivahtava tuoksu, aavistus tammea, kypää ananasta ja omenaa. Maku on kuiva, suuntäyttävä,aavistuksen savuinen ja kypsänhedelmäinen. Pitkä ja vivahteikas jälkimaku.

Ruokasuositus

Maino viini leikkeleitte tai kala- ja äyriäisruokien pariksi.

Viinialue

Les Cloux on 7,8 ha 1er tarha jossa maaperä on Burgundille tyypillisesti saven ja kalkkikiven sekoitus. Tarhalla vieljellään pääosin Chardonnaytä (6,8ha) ja hieman Pinot Noiria (1ha)

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Muuta

Les Cloux viinin alkoholikäyminen ja kypsytys tapahtuu erillaisissa tynnyreissä (foudre, demi-muid ja barrique). Tynnyrikypsytys on noin 12-18kk, 10% foudre tynnyeristä on uusia. Viini kypsyys lisäksi 8-12kk pullossa.

Hinta

50,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine de Villainen viinitila sijaitsee Bouzeronin kylässä Côte Chalonnaisen alueella. Bouzeron tunnetaan Aligoté-lajikkeen tärkeimpänä kasvualueena Burgundissa. Bouzeron sai oman AOC luokituksen vuonna 1997 ja kylä on Burgundin ainoa, jossa Aligoté kasvaa ensisijaisesti rinteillä tuottaen korkeaa laatua. Domainen de Villainen omistajina ovat Aubert de Villaine ja hänen amerikkalainen vaimonsa Pamela. Talon johtajana ja kellarimestarina toimii Pierre de Benoist de Gentissart. Tilan koko on noin 22 hehtaaria ja siitä 12,5 hehtaaria on omistettu Aligoté Doré-lajikkeen viljelylle. Aligoté Doréta pidetään olennaisesti laadukkaampana kuin Aligoté Vertiä, jota yleisesti viljellään Burgundissa. Bouzeronin tarhojen ohella talolla on Chardonnay-tarhoja Rullyssa ja Pinot Noir-tarhoja Mercureyssä. Tilalla on luomusertifiointi. Talon viinit saavat käydä ja kypsyä isoissa tammiastioissa (foudre) ja yleensä viinejä kypsytellään 10-12 kuukautta ennen lanseerausta markkinoille. Talon tuotanto on hyvin tarkasti kiintiöity markkinakohtaisesti.