De Villaine Rully Rouge 1er Cru Cloux 2018

Rypälelajikkeet

Pinot Noir

Alkoholi

13,5%

Luonnehdinta

Tuoksu on runsas, hieman prafyyminen, kypsien punaisten marjojen, vaniljan ja yrttien sävyttämä. Maku on hienostunut, keskitäyteläinen, notkea ja hyvähappoinen. Tämä on monivivahteinen ja elegantti Burgundi.

Ruokasuositus

Mainio viini kylmille liharuuille sekä pienriistalle.

Viinialue

Les Cloux on 7,8 ha 1er Cru tarha jossa maaperä on Burgundille tyypillisesti saven ja kalkkikiven sekoitus. Tarhalla vieljellään pääosin Chardonnaytä (6,8ha) ja hieman Pinot Noiria (1ha)

Pullokoko

75cl

Laatikkokoko

6 kpl/laatikko

Hinta

50,00  ALV. 24%

Bourgogne, Ranska

Domaine de Villainen viinitila sijaitsee Bouzeronin kylässä Côte Chalonnaisen alueella. Bouzeron tunnetaan Aligoté-lajikkeen tärkeimpänä kasvualueena Burgundissa. Bouzeron sai oman AOC luokituksen vuonna 1997 ja kylä on Burgundin ainoa, jossa Aligoté kasvaa ensisijaisesti rinteillä tuottaen korkeaa laatua. Domainen de Villainen omistajina ovat Aubert de Villaine ja hänen amerikkalainen vaimonsa Pamela. Talon johtajana ja kellarimestarina toimii Pierre de Benoist de Gentissart. Tilan koko on noin 22 hehtaaria ja siitä 12,5 hehtaaria on omistettu Aligoté Doré-lajikkeen viljelylle. Aligoté Doréta pidetään olennaisesti laadukkaampana kuin Aligoté Vertiä, jota yleisesti viljellään Burgundissa. Bouzeronin tarhojen ohella talolla on Chardonnay-tarhoja Rullyssa ja Pinot Noir-tarhoja Mercureyssä. Tilalla on luomusertifiointi. Talon viinit saavat käydä ja kypsyä isoissa tammiastioissa (foudre) ja yleensä viinejä kypsytellään 10-12 kuukautta ennen lanseerausta markkinoille. Talon tuotanto on hyvin tarkasti kiintiöity markkinakohtaisesti.