Vindirekt Logo

17,50  ALV. 24%

plo  
Tuotetunnus (SKU): 31807fc156f6 Osasto:

Kuvaus

Dolcetto d’Alba 2018

Rypälelajikkeet

Dolcetto

Alkoholi

13,5

Kuvaus

Viiniä tuotetaan vuosittain vain noin 7000 pulloa ja Burlotton ensimmäinen vuosikerta Dolcettoa on tehty jo vuonna 1850.

Luonnehdinta

Tumma kirsikan punainen väri. Tuoksu on kypsän marjaisa ja voimakkaan aromaattinen;  yrttejä, kirsikkaa ja hieman makeaa mausteisuutta. Maku on melko täyteläinen, ryhdikäs, kypsän hedelmäinen, raikas ja pitkä. Tanniineja on reilusti mutta ne ovat lempeitä ja viinistä jää miellyttävän raikas ja marjaisa jälkimaku.

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini. Liharuuat esim. vasikanmaksa, vasikan kyljykset, muu tumma liha sekä pitkään haudutetut pataruoat ja ragut.

Viinialue

Verduno, joka sijaitsee DOCG Barolon luoteispuolella muutama kukkula pohjoiseen kuuluisasta La Morran kunnasta. Rypäleet on kerätty eri palstoilta Verdunon alueelta, jossa köynnökset kasvavat kalkkipitoisella maaperällä yli 350m korkeudella merenpinnasta. 

Muuta

Viini on kypsynyt 6-8 kuukauden ajan suurissa ja vanhoissa tammiastioissa ennen lyhyttä pullokypsytystä.

Hinta

17,50  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Giovanni Battista Burlotto (1850-1927) tunnetaan Barolon alueen kehittäjänä ja pioneerina. Burlotton talo on tiettävästi ensimmäisenä myynyt Barolo-viiniä pullotettuna tynnyrikaupan sijaan. Talo oli 1800-luvun lopulla Barolon arvostetuin tuottaja, jonka viinejä toimitettiin Euroopan hoveihin. Talo sijaitsee Verdunon kylässä, Barolon pohjoisosassa. Kylää pidettiin aikoinaan Barolon huippuna mutta Giovanni Battistan kuoleman jälkeen sekä tuottaja että kylä menettivät statuksensa. Vasta nyt Fabio Burlotton myötä on talo nousemassa uuteen loistoonsa. 

Verdunon kylän ja Burlotton tyylinä on eleganssi ja juotavuus. Tilalla on 12 hehtaaria tarhoja, suurin osa (9,6 ha) Verdunon kylässä. Talon legendaarisin tarha on nimeltään Monvigliero, jonka maaperä (kalkkimerkkeliä) ja sijainti tuottavat moniuloitteista ja hienostunutta viiniä, jonka aromeissa korostuu musta oliivi, seetri ja tryffeli. Monviglienron ohella talolla on myös palsta kuuluisassa Cannubin tarhassa, Barolon kyläkunnassa. Barolojen ohella talon erikoisuutena voidaan pitää eleganttia ja mansikka-aromista Verduno Pelavergaa, Piemonten historiallisesta Pelaverga Piccolo-lajikkeesta. Burlotton Pelavergaa pidetään yleisesti lajikkeen referenssinä. Näiden ohella talon tuotannossa on myös Barberaa, Sauvignon Blancia, Dolcettoa ja Freisaa. Talon tuotantomäärät ovat pieniä ja kysyntä on kovaa, joten talo myy tuotantonsa allokoituna eri markkinoille. Viinipulloja koristavat historialliset etiketit, jotka ovat viinikaupan kauneimpia. Burlotton viinit edustavat artesaanituotantoa ja perinteitä uljaimmillaan ja ovat juotavia, silkkisiä ja aromikkaita.

Viinien
maahantuoja

Nauti kohtuudella logo

Dolcetto d’Alba 2018

Rypälelajikkeet

Dolcetto

Alkoholi

13,5

Kuvaus

Viiniä tuotetaan vuosittain vain noin 7000 pulloa ja Burlotton ensimmäinen vuosikerta Dolcettoa on tehty jo vuonna 1850.

Luonnehdinta

Tumma kirsikan punainen väri. Tuoksu on kypsän marjaisa ja voimakkaan aromaattinen;  yrttejä, kirsikkaa ja hieman makeaa mausteisuutta. Maku on melko täyteläinen, ryhdikäs, kypsän hedelmäinen, raikas ja pitkä. Tanniineja on reilusti mutta ne ovat lempeitä ja viinistä jää miellyttävän raikas ja marjaisa jälkimaku.

Ruokasuositus

Monipuolinen ruokaviini. Liharuuat esim. vasikanmaksa, vasikan kyljykset, muu tumma liha sekä pitkään haudutetut pataruoat ja ragut.

Viinialue

Verduno, joka sijaitsee DOCG Barolon luoteispuolella muutama kukkula pohjoiseen kuuluisasta La Morran kunnasta. Rypäleet on kerätty eri palstoilta Verdunon alueelta, jossa köynnökset kasvavat kalkkipitoisella maaperällä yli 350m korkeudella merenpinnasta. 

Muuta

Viini on kypsynyt 6-8 kuukauden ajan suurissa ja vanhoissa tammiastioissa ennen lyhyttä pullokypsytystä.

Hinta

17,50  ALV. 24%

Piemonte, Italia

Giovanni Battista Burlotto (1850-1927) tunnetaan Barolon alueen kehittäjänä ja pioneerina. Burlotton talo on tiettävästi ensimmäisenä myynyt Barolo-viiniä pullotettuna tynnyrikaupan sijaan. Talo oli 1800-luvun lopulla Barolon arvostetuin tuottaja, jonka viinejä toimitettiin Euroopan hoveihin. Talo sijaitsee Verdunon kylässä, Barolon pohjoisosassa. Kylää pidettiin aikoinaan Barolon huippuna mutta Giovanni Battistan kuoleman jälkeen sekä tuottaja että kylä menettivät statuksensa. Vasta nyt Fabio Burlotton myötä on talo nousemassa uuteen loistoonsa. 

Verdunon kylän ja Burlotton tyylinä on eleganssi ja juotavuus. Tilalla on 12 hehtaaria tarhoja, suurin osa (9,6 ha) Verdunon kylässä. Talon legendaarisin tarha on nimeltään Monvigliero, jonka maaperä (kalkkimerkkeliä) ja sijainti tuottavat moniuloitteista ja hienostunutta viiniä, jonka aromeissa korostuu musta oliivi, seetri ja tryffeli. Monviglienron ohella talolla on myös palsta kuuluisassa Cannubin tarhassa, Barolon kyläkunnassa. Barolojen ohella talon erikoisuutena voidaan pitää eleganttia ja mansikka-aromista Verduno Pelavergaa, Piemonten historiallisesta Pelaverga Piccolo-lajikkeesta. Burlotton Pelavergaa pidetään yleisesti lajikkeen referenssinä. Näiden ohella talon tuotannossa on myös Barberaa, Sauvignon Blancia, Dolcettoa ja Freisaa. Talon tuotantomäärät ovat pieniä ja kysyntä on kovaa, joten talo myy tuotantonsa allokoituna eri markkinoille. Viinipulloja koristavat historialliset etiketit, jotka ovat viinikaupan kauneimpia. Burlotton viinit edustavat artesaanituotantoa ja perinteitä uljaimmillaan ja ovat juotavia, silkkisiä ja aromikkaita.